πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στο Αλιβέρι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στο Αλιβέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στο Αλιβέρι , μίλησε, την Πέμπτη, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε και βουλευτής Ευβοίας του κόμματος.

marinosΑ

Ο Γ. Μαρίνος μεταξύ των άλλων ανέφερε :

Έχει μεγάλη σημασία που ένα τμήμα του λαού αντιστέκεται σθεναρά και μαζί με το ΚΚΕ αποκαλύπτει τους επικίνδυνους στόχους που υπηρετεί το δημοψήφισμα που οργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας μια στημένη ερώτηση για να αρπάξουν τη λαϊκή ψήφο , την λαϊκή έγκριση στα αντιλαϊκά μέτρα , σε νέα μνημόνια. 

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ μαζί με τους συνεργάτες τους , μέσα από προκλητικούς εκβιασμούς προσπαθούν να ρίξουν τους εργαζόμενους μέσα σε μια καλοστημένη παγίδα.

 

Η παγίδα αυτή έχει το εξής «μυστικό». 

Ότι και να ψηφίσει ο λαός,  ΟΧΙ η ΝΑΙ,  ψηφίζει για νέα αντιλαϊκά μέτρα , ψηφίζει για νέα μνημόνια .

Το ΝΑΙ της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το ΌΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ , των ΑΝΕΛ και της «Χρυσής Αυγής» σημαίνουν διατήρηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων που φτώχευσαν το λαό μας.

Σημαίνουν διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων σκληρών φορολογικών μέτρων , διατήρηση των μέτρων που ξήλωσαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα , που μείωσαν δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις .

Πάνω σ αυτή τη βάση προσπαθούν εκβιαστικά να κλέψουν την ψήφο του λαού για να φέρουν νέα δανειακή σύμβαση , νέο μνημόνιο , πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που θα ληστέψουν πάρα πέρα το λαό μας και θα του πάρουν από την τσέπη πάνω από 8 δισεκατομμύρια Ευρώ, σε φορολογία , περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες , στους μισθούς και τις συντάξεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που κρύβουν πίσω από την πόλωση που δημιουργούν , πίσω από τη διαφήμιση της Ε.Ε , της λυκοσυμμαχίας που βάζει τη σφραγίδα της σε όλες τις επιθέσεις κατά των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.

Αν πέσει ο λαός στην παγίδα τους, τη Δευτέρα Τσίπρας και Σαμαράς,  μαζί με το Γιούνκερ , τη Μέρκελ , τη Λαγκάρντ και τα άλλα κοράκια του κεφαλαίου , θα σηκώσουν ψηλά τα αποτελέσματα της κάλπης και θα τα χρησιμοποιήσουν για να εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση.

Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν τώρα , άμεσα , πριν είναι αργά.

Να στηρίξουν την περήφανη στάση του ΚΚΕ και το αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο που γράφει :

ΟΧΙ στην πρόταση  Ε.Ε –Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ .

ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης.

Αποδέσμευση από την Ε.Ε με το λαό στην Εξουσία.

 

Αυτό είναι το μεγάλο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα , αυτό είναι το μεγάλο ΝΑΙ στην πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων , στην πάλη για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων , αυτή η επιλογή εκφράζει  την αντίσταση του λαού μας .