41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Κάθε γωνιά της κόκκινης πολιτείας πλημμύρισε από χιλιάδες νέους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Κάθε γωνιά της κόκκινης πολιτείας πλημμύρισε από χιλιάδες νέους
Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης έστειλαν χιλιάδες λαού και νεολαίας μέσα από τις τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο πάρκο «Τρίτση», στο Ίλιον.

Επί τρεις μέρες νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, λαϊκές οικογένειες από κάθε γωνιά της Αττικής έσμιξαν σ’ αυτό το μοναδικό αντάμωμα και έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και μήνυμα ελπίδας για τις νέες γενιές του λαού και των εργαζομένων.

Οι χώροι του Φεστιβάλ κατακλύστηκαν από ανθρώπους όλων των ηλικιών, μετατρέποντας το πάρκο «Τρίτση» σε μία τεράστια νεανική συζήτηση και γιορτή, επιβεβαιώνοντας ότι το Φεστιβάλ είναι ένα μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό νεανικό γεγονός.

Σε κάθε χώρο του Φεστιβάλ διεξήχθησαν συζητήσεις για θέματα που αφορούν σημαντικές πτυχές της ζωής της νεολαίας, αλλά και του ελληνικού λαού γενικότερα. Συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

Η επιτυχία του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» φάνηκε από την πρώτη μέρα, που άνοιξαν οι πύλες. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Η κοσμοσυρροή συνεχίστηκε και την Παρασκευή(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ), ενώ το Σάββατο το πάρκο «Τρίτση» πλημμύρισε από νέους και νέες, από ανθρώπους κάθε ηλικίας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Η μαζικότητα φάνηκε και στην κορύφωση των εκδηλώσεων με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπα, και τον χαιρετισμό του Θ. Χιώνη, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Επί τρεις μέρες, όλες οι Σκηνές, η Κεντρική, η Μαθητική, η Λαϊκή ήταν γεμάτες από κόσμο που ταξίδεψε μουσικά μαζί με καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες.

Όλα τα στέκια, ο Πολιτισμός με τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του, ο Αθλητισμός με τις επιδείξεις πάλης και παγκράτιου, ο χώρος κατά των ναρκωτικών με τις θεραπευτικές κοινότητες και το κουίζ που κέρδισε τις εντυπώσεις, η Διεθνούπολη με τους εκπροσώπους των Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων, ο χώρος των ΑΕΙ – ΤΕΙ και το Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων με τις συζητήσεις τους, προσέλκυσαν ανθρώπους κάθε ηλικίας. Τη δική τους ξεχωριστή θέση στο χώρο είχαν τα περίπτερα του Ριζοσπάστη, του Οδηγητή, του 902.gr, της Εθνικής Αντίστασης… Για ακόμη μια χρονιά το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ ο Παιδότοπος πλημμύρισε από τους λιλιπούτειους επισκέπτες.

Ξεχωριστή θέση στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είχε η έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού με θέμα: «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία, συνεχίζουμε. Μέχρι την τελική νίκη». Η έκθεση -συλλογική δουλειά των Επιτροπών Ιδεολογίας και Νέων Γυναικών της ΚΝΕ, με τη στήριξη των αντίστοιχων Τμημάτων της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας- «ζωντάνεψε» τις απάνθρωπες διώξεις και τους τόπους μαρτυρίας κομμουνιστών και αγωνιστών ανά την Ελλάδα από το 1918 ως το 1974.