Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

.   6 Ιουλίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί χρέος της να ενημερώσει τους δημότες μας ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4/7/16, προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε το θέμα- αίτημά μας από 15/6/16, για το θάψιμο των αρχαίων ευρημάτων στην διασταύρωση των οδών Κωστορίζου και Ελ. Βενιζέλου στην Στυλίδα.

                Καταγγείλαμε τον Δήμαρχο για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυταρχική συμπεριφορά, γιατι το θέμα θαψίματος των αρχαίων δεν είχε εγκριθεί σε προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο το οποίο είχε αναβληθεί με ευθύνη του Αντιδημάρχου, προκειμένου να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη πάνω στην αντιπρόταση μας για τοποθέτηση ειδικών υαλοπλακών που επιτρέπουν και την κυκλοφορία του δρόμου και την θέα των ευρημάτων, και να επανέλθει το θέμα για λήψη απόφασης σε επόμενο  Δημ. Συμβούλιο.

                Αντί αυτού ο Δήμαρχος κατά προσφιλή τρόπο λειτουργίας του για να ικανοποιήσει απαιτήσεις περιοίκων, προφανώς «φίλα προσκείμενων» άρχισε το θάψιμο των αρχαίων, γράφοντας στα παλιά παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο και την ιστορία της πόλης.

                Μόλις αντιληφθήκαμε το μπάζωμα στείλαμε επιστολή στο Δήμαρχο να σταματήσει κάθε εργασία και να συγκαλέσει το Δημ. Συμβούλιο να συνεχίσει τις εργασίες που είχε διακόψει και να αποφασίσει αυτό την τύχη των αρχαίων.

Σε απάντηση ο Δήμαρχος την άλλη μέρα το πρωί έστειλε συνεργείο και κάλυψε το χώρο με άσφαλτο, έτσι απλά, ο αυταρχισμός, ο ‘’τσαμπουκάς’’ σε όλο του το μεγαλείο.

Τα ευρήματα αυτά αφορούν στην βίλα – έπαυλη του Ρωμαίου Έπαρχου στην αρχαιότητα, απτή απόδειξη ότι ο χώρος όχι απλά κατοικούνταν εκείνα τα χρόνια αλλά ότι εδώ υπήρχε πολιτικό – οικονομικό και εμπορικό κέντρο της εποχής αρκετά σημαντικό για τον Δήμο μας αν σκεφτεί κανείς τις αγωνιώδεις προσπάθειες του έγκριτου ιστορικού κ. Νάτσιου στο βιβλίο του ‘’από τα Αρχαία Φάλαρα στην σύγχρονη Στυλίδα’’, χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα να αποδείξει την θέση των Φαλάρων στην σημερινή θέση της Στυλίδας.

Για την ουσία, γιατί έθαψε τα αρχαία ο Δήμαρχος δεν έβγαλε ‘’Άχνα’’, έκανε τον έξαλλο γιατί είπαμε λέει τον Αντιδήμαρχο φαιδρό και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι το Φίλιππο το Β΄ με τους σφαγείς Ρωμαίους. Διευκρινίσαμε ότι τιμούμε και εκτιμούμε τον Αντιδήμαρχο αλλά όχι και το επιχείρημα του ότι τα ανοιχτά αρχαία ‘’νέκρωναν’’ την αγορά στην Ελ. Βενιζέλου, επιχείρημα που κατά την γνώμη μας είναι φαιδρό αφού από το Κέντρο προς το Καραβόμυλο όλοι οι δρόμοι  και από βουνό και από θάλασσα οδηγούν στην Ελ.Βενιζέλου και αν η αγορά δεν κινείται ας ψάξουν τις αιτίες στα μνημόνια που δήθεν ο Δήμαρχος καταγγέλλει αλλά στο Δήμο κάνει τυφλή – πιστή εφαρμογή σε όλα τα σημεία.

Στην αναφορά μας ότι σε χώρο της Μακεδονίας αποτελεί αξιοθέατο ότι εκεί κάποτε υπήρχε ένας βράχος πάνω στον οποίο ο Φίλιππος είχε μιλήσει, ενώ εδώ απτά αρχαιολογικά ευρήματα τα θάβουμε, επαναστάτησε ότι εξομοιώνουμε το Φίλιππο με τους σφαγείς Ρωμαίους. Αλήθεια υπάρχει πράγματι τέτοιο πρόβλημα αντίληψης στο Δήμαρχο ή για μια ακόμη φορά, όπως έχει πει σε διάφορα κανάλια στην TV αξιοποιεί για να πείθει την υποκριτική του τέχνη και γνώσεις;

Άγριο μένος Δήμαρχε για τους σφαγείς Ρωμαίους, με τους Γερμανούς,  ΕΕ, ΝΑΤΟ όμως τι κάνουμε , καταγγέλλεις τα μνημόνια που επιβάλουν την πολιτική όλα τα βάρη στους πολίτες και τα λεφτά στους τοκογλύφους, αλλά υλοποιείς αύτη την πολιτική στο Δήμο.

Η συζήτηση δεν πήγε μακριά , άρχισε ο Δήμαρχος να ωρύεται ότι θα διακόψει τα Δημ. Συμβούλιο (αυτό είναι αρμοδιότητα του προέδρου και οχι δική του), ότι μας αφαιρεί το λόγο, ότι θα κάνει ότι θέλει αυτός και δεν θα μας δώσει λογαριασμό, αν μας αρέσει και άλλα συναφή με προκλητικό υπεροπτικό ύφος φωνές και ‘’τσαμπουκά’’.

Του απαντήσαμε σε ανάλογο ύφος και τόνο, ότι αυτά να τα λέει και να τα κάνει εκεί που τα δέχονται, εμείς δεν ανεχόμαστε αυταρχικές συμπεριφορές του τύπου  ‘’ αποφασίζουμε και διατάζουμε’’  και ότι τον χαρίζουμε στους Δημ. Συμβούλους της πλειοψηφίας και αυτόν και τον ‘’τσαμπουκά’’ του.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και απολυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου που δεν ανεχόμαστε (μάθαμε ότι μας ακλούθησαν οι 4 από τους 6 παρόντες της μείζονος αντιπολίτευσης).

Μετά την αποχώρηση μας, πληροφορηθήκαμε , ότι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έλεγαν ότι το θάψιμο είναι προσωρινό (ουδέν όμως μονιμότερο του προσωρινού).

Τους απαντάμε ότι οι ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ και ότι ο τόπος μας δεν έχει μέλλον θάβοντας την ιστορία μας ειδικότερα σήμερα σε κρίση που η μόνη δραστηριότητα που κινείται είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός που φέρνει, και αν δεν υπάρχουν χρήματα, εδώ έχουν αξία το σπάσιμο της μπάρας και ο τσαμπουκάς για διεκδίκηση πόρων και όχι για να μας πετάξει στην καρμανιόλα του παράδρομου για να θησαυρίζει ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

Μπορεί το68,5% να γεννάει αλαζονεία, αυτό όμως είναι πρόβλημα του Δημάρχου, πρόβλημα δικό μας είναι και δεν θα ανεχθούμε άλλο αυταρχικές συμπεριφορές, τσαμπουκάδες και ισοπέδωση της λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου.

Στόχος μας είναι μέσα από την πάλη μας να γίνει και κανένα έργο στο Δήμο έστω και μικρό και όχι τίποτα στο όνομα της τυφλής υποταγής στις πολιτικές των μνημονίων και του δεν υπάρχουν λεφτά.

Να αλλάξει γραμμή πλεύσης ο Δήμος, να αγωνιστεί διεκδικώντας πόρους για το καλό του τόπου του και να μην πάμε πιο κάτω από το ‘’δεν έχει ο Δήμος λάμπες για τις κολώνες στους δρόμους, αγόρασε μια λάμπα και φέρτην να την αλλάξουμε’’ .

 ΣΤΥΛΙΔΑ 5/7/2016

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Χ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

   Β. ΚΑΡΑΠΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ