Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς-Εύβοιας : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο ΠΣ για το προσφυγικό και τις πυρκαγιές

.   7 Σεπτεμβρίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς-Εύβοιας : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο ΠΣ για το προσφυγικό και τις πυρκαγιές

Σημα Λαικης Συσπείρωσης Στερεάς

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Με βάση τις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέσαμε στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο, παρακαλούμενα μας ενημερώσετε σήμερα, αλλά και εγγράφως, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχετε πάρει μέχρι τώρα, για:

  1. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ   ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • Το ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων από το στρατόπεδο της Ριτσώνας,( σύμφωνα και με τη δήλωση του κ. Μπακογιάννη στο Π.Σ.) σε χώρο που θα έχουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν μπορούν να μείνουν οικογένειες με μωρά παιδιά σε σκηνές μέσα στο χειμώνα
  • Τον εμβολιασμό και τον επιδημιολογικό έλεγχο των προσφύγων, μετά τα κρούσματα ηπατίτιδας που παρουσιάστηκαν στον καταυλισμό , σε συνδυασμό με το ζήτημα της ελονοσίας που αφορά την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Θήβας.
  • Την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία, με αντίστοιχα προγράμματα , μέσα από κρατικές δομές, αφού σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
  1. ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΡΥΣΤΟ – Β. ΕΥΒΟΙΑ
  • Τι γίνεται με την καταγραφή των καμένων εκτάσεων και την κήρυξή τους ως αναδασωτέες.
  • Την αποζημίωση και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, ειδικότερα των ρετσινάδων και των κτηνοτρόφων, τη χορήγηση ζωοτροφών.
  • Ποια σχέδια υπάρχουν για τη συντήρηση και υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ.
  • Δασοτεχνικά, αντιδιαβρωτικά, αντιπλημμυρικά έργα.

 

05-09-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ