Επιστολή- ενημέρωση του Φραγκούλη Γιάννη, για τον Δήμο Καμένων Βούρλων

.   10 Σεπτεμβρίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστολή- ενημέρωση του Φραγκούλη Γιάννη, για τον Δήμο Καμένων Βούρλων

Σημα Λαικης Συσπείρωσης Στερεάς

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Σας καταθέτουμε επιστολή- ενημέρωση του Φραγκούλη Γιάννη, κατοίκου Καμένων Βούρλων, και ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

05-09-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

………………………………………

Ως κάτοικος των Καμένων Βούρλων θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για την λειτουργία του Δήμου, του Δημοτικού Συμβούλιου και τα προβλήματα των κατοίκων που δεν παίρνουν απάντηση.

  1. Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου η προκήρυξη για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου σε ιδιώτες, χωρίς το καταφύγιο να διαθέτει ούτε καν άδεια.
  2. Επίσης ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης του ΒΙΟΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα κυρίως όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον τρόπο εύρεσης του γηπέδου κατασκευής αλλά και στην δυσκολία που υπάρχει να αδειοδοτηθεί και τρίτη απορροή στην παραλιακή ζώνη από τα Κ. Βούρλα μέχρι τον Λογγό καθώς υπάρχουν ήδη δύο (του ΒΙΟΚΑ Κ. Βούρλων και του παλιού Λεβέντη , σήμερα Intrakat).

H δημιουργία ΒΙΟΚΑ στον Αγ. Κων/νο είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. Παρ’ όλα αυτά δημιουργούνται αμφιβολίες αν αυτή τη φορά θα καταφέρει να πάρει έγκριση περιβαντολλογικών όρων ώστε να κατασκευαστεί το έργο μιας και οι μελετητές επιλέγουν η απορροή να γίνει μέσω ανοιχτού τύπου αγωγό μέσω ενός ρέματος στη θάλασσα –μεταφέροντας έτσι και ενδεχόμενες οσμές.

  • Ο φάκελος που έφερε ο δήμαρχος για την μετατροπή παλαιών αποθηκών της περιόδου του Β΄ παγκοσμίου πολέμου σε Πνευματικό Κέντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο που δεν μας βρίσκει αντίθετους αλλά ούτε και σύμφωνους μιας και καταστρατηγώντας εντελώς όχι μόνο τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και κάθε κανόνα ηθικής.

Η διοίκηση έφερε εισήγηση για ψήφιση των μελετών (αρχιτεκτονικής , ειδικής αρχιτεκτονικής , στατικής , ηλεκτρομηχανολογικής και τοπογραφικής) του εν λόγω έργου χωρίς καν να έχουν παραληφθεί οι μελέτες από τους μελετητές. Ταυτόχρονα με την δικαιολογία της απευθείας ανάθεσης ο δήμαρχος ανέθεσε την στατική και την τοπογραφική μελέτη σε πλειοδότη ενώ υπήρχαν φθηνότερες προσφορές κατά 1500-2000€.

  • Οι κινήσεις του δήμου για τα ιαματικά, τα υδροπλάνα και όλα τα παραπάνω με αναθέσεις, καθόλου δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Έρχονται να υπηρετήσουν τις πολίτικες υποχρηματοδότησης από το κράτος των ΟΤΑ, την θέση 2 που βρίσκεται η περιφέρεια στο θέμα των χρηματοδοτήσεων. Άλλα και την απευθείας ανάθεση σε συγκριμένους επιχειρηματίες χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ, χωρίς την ύπαρξη διαγωνισμών. Γνωρίζετε ότι οι χρηματοδοτήσεις πληρώνονται από το λαό μας με την συμμετοχή μας κατ’ έτος στα διάφορα ταμεία της ΕΕ. Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι σύμφωνα με αυτά που συζητήθηκαν ένα χρόνο πριν στο συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα  Καμένα Βούρλα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν και τις μελέτες των έργων από την τσέπη τους.
  • Και ενώ το ξεπούλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, τελευταία, οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα είδαν να ξεφυτρώνει πρατήριο δίπλα στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και παρά τις αντιδράσεις, οι υπηρεσίες της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης σιωπούν, όπως επίσης και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Σας παρακαλώ στο τέλος Αύγουστου, οπότε θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, να τεθεί το θέμα από εσάς για να έχουμε απαντήσεις από τις υπηρεσίες και το Επιμελητήριο, για τους κατοίκους των Καμένων Βουρλών. Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν και την ασφάλεια των παιδιών.

Φραγκούλης Γιάννης.