Καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τα ρουσφέτια της Δημάρχου Λιβαδειάς στις προσλήψεις προσωπικού στήριξης των προσφύγων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τα ρουσφέτια της Δημάρχου Λιβαδειάς στις προσλήψεις προσωπικού στήριξης των προσφύγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Λιβαδειά 3 Νοέμβρη 2016

Όπως είναι γνωστό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λιβαδειάς (ΚΕΔΗΛ), υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στον Δήμο μας, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Κατ’ αρχήν παρά τις αντιδράσεις μας, η ΚΕΔΗΛ και ο Πρόεδρός της υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση με τον ΟΗΕ, χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να προηγηθεί δηλαδή συζήτηση και τυχόν παρατηρήσεις, προτάσεις ή και ενστάσεις επί των όρων της εν λόγω ιδιαίτερα σημαντικής συμφωνίας.  Βασική προϋπόθεση θα έπρεπε να είναι εξασφάλιση για τους καλύτερους όρους φιλοξενίας των προσφύγων και η διασφάλιση ότι ο Δήμος και συνεπώς οι δημότες δεν θα υποστούν οικονομική επιβάρυνση, αλλά όλα τα έξοδα θα αναληφθούν από τον ΟΗΕ και αν απαιτηθεί από το Κράτος.

Πέραν αυτών, αναφορικά με τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού των 21 ατόμων για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος, ζητήσαμε να τηρηθεί ανοιχτή και κατά το δυνατόν διαφανής διαδικασία, προκειμένου να προηγηθούν υποψήφιοι που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και κριτήρια, καθώς οι ενδιαφερόμενοι  θα ήταν λογικά πολλαπλάσιοι των θέσεων, λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον λαό, ως απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του τόπου.  Το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ έκανε τη σχετική προκήρυξη και αποφάσισε να ελέγξει και να εγκρίνει το ίδιο τους υποψήφιους εργαζόμενους.

Για ακόμα μα φορά όμως η Δήμαρχος κα Πούλου και η δημοτική Αρχή μας εξέπληξαν αρνητικά. Καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισότητας και διαφάνειας, παραγκώνισε προκλητικά την ΚΕΔΗΛ, με την συμμετοχή και την ανοχή του Προέδρου της κ. Αλεστά και με συνοπτικές διαδικασίες επιδόθηκε σε επιλεκτικές «συνεντεύξεις» εντός του γραφείου της όχι όλων αλλά ορισμένων  από τους υποψήφιους (!!!), επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό που η ΚΕΔΗΛ θα προσλάβει. Προκάλεσε έτσι εύλογα παράπονα και δικαιολογημένη αναστάτωση σε όσους υποψήφιους απορρίφθηκαν με την διαδικασία αυτή, που διαμαρτύρονται για ρουσφετολογικές προσλήψεις σε βάρος τους.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές και την παραπάνω απαράδεκτη διαδικασία που η Δήμαρχος Λιβαδειάς ακολούθησε, που μόνο ως επιχείρηση εξυπηρέτησης εκλογικής πελατείας μπορεί να ερμηνευθεί   και καθιστούμε  την ίδια και την δημοτική της Αρχή υπεύθυνη για τις συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι  και όλος ο λαός θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για την πρακτική που η δημοτική Αρχή Λιβαδειάς ακολουθεί και την πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος του συνολικά, υλοποιώντας απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΑΛΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΙΣΩΠΟΣ