ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr         http://www.pamehellas.gr

27/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

To ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που συμπληρώνουν ένα μήνα κινητοποιήσεων ενάντια στην πώληση της εταιρείας, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. ν’ απαντάει σε επιστολές του υπουργού οικονομικών και του Συλλόγου των εργαζομένων πως «η πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η Εθνική Τράπεζα» και θα προχωρήσει κανονικά, είναι αποκαλυπτική και αποδεικνύει πως η πώληση της εταιρείας ήταν μέσα στις «δεσμεύσεις» που συνυπέγραψαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου το καλοκαίρι του 2015 με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε αυτή τη περίπτωση, ενώ ως αντιπολίτευση μοίραζε υποσχέσεις πως θα αποτρέψει κάθε σχέδιο πώλησης της εταιρείας, είναι τελικά εκείνη που την ολοκληρώνει. Παλιοί και νέοι «εκλεκτοί» του κεφαλαίου προχωρούν τα σχέδιά του για περαιτέρω συγκέντρωση στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε έπειτα να χαρίσουν στ’ αρπακτικά των μονοπωλιακών ασφαλιστικών ομίλων την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν φωνές που επικεντρώνουν στο αίτημα για «υπεράσπιση της ελληνικότητας της εταιρείας». Να μην βρεθούν να μάχονται για ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτό που πρέπει να προτάξουν οι εργαζόμενοι σήμερα είναι η αγωνιστική, ταξική ενότητά τους. Με αιτήματα και μορφές πάλης που να ενώνουν όλους όσους δουλεύουν στην επιχείρηση, ανεξαρτήτως σχέσεων εργασίας και «τυπικού» εργοδότη:

  • Ενάντια σε κάθε σκέψη γι απολύσεις και χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων.
  • Για κατάργηση του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων», με άμεση απευθείας πρόσληψη όλων με πλήρες ωράριο στην Εθνική Ασφαλιστική. Το ίδιο και για όσους δουλεύουν στα περιφερειακά γραφεία πωλήσεων της εταιρείας.

Τους καλούμε να συναντηθούν με τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος. Η ίδια η πορεία του αγώνα τους δείχνει πως αντίπαλος δεν είναι απλά μια επιλογή της διοίκησης της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά οι στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Απέναντι σε αυτές χρειάζεται ενιαία ταξική απάντηση του εργατικού κινήματος, με πρώτο σταθμό τα πανελλαδικά συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη, στην Ομόνοια στις 6:30 μμ.