ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΓΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓΙΦ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

.   1 Ιουνίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΓΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓΙΦ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΓΕ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓΙΦ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Από Δελτίο Τύπου της ΓΓΙΦ πληροφορηθήκαμε ότι η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Σχιστού και του Σκαραμαγκά, ενημέρωσε για «προγράμματα καταπολέμησης της βίας που παρέχονται και στις γυναίκες  πρόσφυγες» και τις προσκάλεσε σε «μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει η ΓΓΙΦ γι αυτές με μουσικές και χορούς». Επίσης δήλωσε ότι «η πολιτεία και το έργο της ΓΓΙΦ συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλάι τους και να φροντίζουν για τη διαμονή τους στη χώρα μας».

            Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πρόκληση :

  • Όταν χιλιάδες γυναίκες είναι εγκλωβισμένες στη χώρα μας  και δεν μπορούν να ενωθούν με τις οικογένειές τους, με τους συζύγους και τα παιδιά τους που βρίσκονται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία κλπ.
  • Όταν αντιμετωπίζουν κάθε μέρα το σκληρό πρόσωπο της βίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που της ξερίζωσε από τα σπίτια και την πατρίδα τους για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Όταν αντιμετωπίζουν το πρόσωπο της βίας της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας,  την οποία στηρίζει ενεργά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τις κρατάει μακριά από τις οικογένειές τους.

Γι αυτή τη βία μίλησαν καταρχήν οι γυναίκες πρόσφυγες των κέντρων του Σχιστού, της Ραφήνας, του Σκαραμαγκά  στην αντιπροσωπεία της ΟΓΕ που τις επισκέφθηκε τον τελευταίο μήνα. Αυτή τη βία αποκρύπτει επιμελώς η ΓΓΙΦ πίσω από παράτες και εκδηλώσεις.

Η ΓΓΙΦ έχει το θράσος να παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των γυναικών προσφύγων όταν ο Πρωθυπουργός χαιρετίζει την  αναβαθμισμένη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη Συρία και δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί ενεργά στις επιχειρήσεις και τις αποστολές του ΝΑΤΟ

Η ΟΓΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης, που μέσω του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής  προσπάθησε να βάλει εμπόδια στις αντιπροσωπείες της να επισκεφθούν τα κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται στην Αττική και να συνομιλήσουν με τις γυναίκες πρόσφυγες.

Καταγγέλλει την προσπάθεια κυβέρνησης και ΜΚΟ, που διαφεντεύουν στους χώρους αυτούς, για να μην ακουστεί η φωνή της ΟΓΕ στις πρόσφυγες για την πραγματική αιτία του πολέμου και της προσφυγιάς, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

                Απαιτούμε :

  • Ανθρώπινες συνθήκες ζωής, υγείας και ασφάλειας σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας για όλες και όλους τους πρόσφυγες.
  • Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων
  • Ειδικά μέτρα φροντίδας για τις εγκύους πρόσφυγες, για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της λοχείας, για τα παιδιά, για τους πρόσφυγες ΑμΕΑ ή με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διεκδικούμε :

Την άμεση επανένωση των οικογενειών των προσφύγων, τη δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια για τη χώρα που θέλουν να ζήσουν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

25.5.2017
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ