ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Πέμπτης 29/6/17 για τα ειδικά σχολεία της Χαλκίδας

.   29 Ιουνίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Πέμπτης 29/6/17 για τα ειδικά σχολεία της Χαλκίδας

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Πέμπτης 29/6/17
Για τα ειδικά σχολεία της Χαλκίδας

Σας καταθέτουμε τα έγγραφα του συλλόγου γονέων του ειδικού δημοτικού σχολείου Χαλκίδας καθώς και τα αιτήματά τους τα οποία στηρίζουμε. Ζητάμε να σταλούν στην Περιφερειακή Δ/ση Εκπαίδευσης και να ζητήσουμε να απαντήσει γραπτώς και συγκεκριμένα.

Γνωρίζουμε όλοι τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της ειδικής αγωγής. Τα μέτρα της κυβέρνησης έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση αλλά και τη ζωή των οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ένα από τα προβλήματα είναι αυτό των κτιριακών υποδομών που είναι ακατάλληλες ή δεν επαρκούν. Ζήτημα που θεωρούμε ότι η περιφέρεια πρέπει να το δει ολοκληρωμένα και να δρομολογήσει λύσεις.

Ενδεικτικά σήμερα αναφέρουμε: Το ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας και το ειδικό Γυμνάσιο κινδυνεύουν να καταργηθούν αν δεν βρουν κτίριο συστέγασης άμεσα. Μπροστά στο πρόβλημα, συζητιούνται , για άλλη μια φορά, ως λύση τα κοντέινερς.

Το ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας συμπληρώνει εννέα χρόνια σε κοντέινερς ενώ υπάρχει ο χώρος για την ανέγερση νέου, σύγχρονου κτιρίου. Ήδη κάποιες από τις αίθουσες έχουν σαπίσει ενώ λόγω έλλειψης έργων η αυλή πλημμυρίζει και το κάλυμμα του θερμοκηπίου έχει καταστραφεί. Οι «αίθουσες» δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τους σπουδαστές που έχουν αυξηθεί.

Το ειδικό δημοτικό σχολείο είναι νέο, σύγχρονο κτίριο, προβλεπόταν όμως για 6/θ κοινό δημοτικό σχολείο και σήμερα φιλοξενεί και το ειδικό ν/γείο. Οι μαθητές έχουν υπερδιπλασιαστεί, έχουν εξαντληθεί ακόμα και οι βοηθητικοί χώροι (και οι σκάλες!!!) και εκτός των άλλων, υπάρχει κίνδυνος και για την ασφάλεια των παιδιών.

29/6/2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

*********************************************************************************