Νέα απεργία στη ΛΑΡΚΟ στο τρίτο 10ημερο του Αυγούστου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα απεργία στη ΛΑΡΚΟ στο τρίτο 10ημερο του Αυγούστου

Σε ανακοίνωση αναφέρει πως «πάνω από 8 μήνες έχουμε ενημερώσει Διοίκηση, Διεύθυνση και κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εργολαβία Καρατσιώλη στη ΛΑΡΚΟ. Όλοι τους είναι ενήμεροι για τις οφειλές των δεδουλευμένων των συναδέλφων, είναι ενήμεροι για την ανασφάλιστη εργασία τους.

Με βάση αυτή την κατάσταση διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τρία απλά πράγματα που ήταν στο χέρι τους, αν ήθελαν, να τα έλυναν άμεσα.

1) Τις ορωκτυπήσεις των εργαζομένων μιας τα μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ.

2) Να εξοφληθούν πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα η εργολάβος από αυτά που της οφείλει η ΛΑΡΚΟ.

3) Σε περίπτωση αντικατάστασης εργολάβου να μην μείνουν οι συνάδελφοι άνεργοι».

Το Συνδικάτο αναφέρει πως δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύεις καθώς και σημειώνει ότι στις 3 Αυγούστου «μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων, όχι όλα αλλά σοβαρά ποσά» και στις 8 Αυγούστου «οι εργαζόμενοι χτυπούν κάρτα, ήταν ενήμεροι οι φύλακες της ΛΑΡΚΟ να τους αφήσουν να περάσουν την πύλη και πηγαίνουν στην εργασία τους. Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη το Δ.Σ του Συνδικάτου μας αναστέλλει την κινητοποίηση, αποδεικνύοντας πως δεν κάνει άσκοπα απεργίες απέναντι στη ΛΑΡΚΟ».

Όμως στις 9 Αυγούστου «οι φύλακες είχαν εντολή από την Διεύθυνση να μην αφήσουν τους εργαζόμενους να πάνε στην εργασία τους, η Διεύθυνση επικαλείται πως «της είπε η εργολάβος ότι είναι απολυμένοι». Οι εργαζόμενοι με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ είναι εκτός της εργασίας τους και χωρίς καταγγελία σύμβασης στο χέρι, την ίδια ώρα η εργολάβος έχει αντικείμενο εργασίας στη ΛΑΡΚΟ».