Απαράδεκτη και προκλητική η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό

.   23 Αυγούστου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απαράδεκτη και προκλητική η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, από το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σχετικά με το αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία.

Παρατίθεται το άρθρο:

«Με αφορμή την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία αρκετοί βρήκαν ευκαιρία να ξεσαλώσουν. Ο πρωτόγονος και χυδαίος αντικομμουνισμός στον οποίο πρωτοστατεί η ΝΔ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι από κοινού φυσικά με τη ναζιστική ΧΑ, αντιγράφει όλη την προπαγάνδα με στόχο τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ, την παραχάραξη της ιστορίας των λαών.

Η αυτονόητη απουσία της κυβέρνησης από τις φετινές ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα προπαγανδίζουν -ανοιχτά ή καλυμμένα- την εξίσωση Χίτλερ – Στάλιν, πρωτοστατούν στην αντισοβιετική και αντικομμουνιστική προπαγάνδα ενώ αποκρύβουν ή διαστρεβλώνουν τη σχέση καπιταλισμού – φασισμού. Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής υποκρισίας είναι το γεγονός ότι εκπρόσωπος της κυβέρνησης είχε παραβρεθεί στις αντίστοιχες περσινές αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στην Μπρατισλάβα, γεγονός που το ΚΚΕ είχε καταδικάσει, ενώ λίγες βδομάδες πριν, στις 15 Ιουλίου, η «Αυγή» με ένα χυδαίο άρθρο προπαγάνδιζε την ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού.

Η λαϊκή πείρα αποδεικνύει ότι η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων και περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων, εξαπόλυσης νέου γύρου ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η πάλη για την κατάργηση των αντικομμουνιστικών διώξεων και απαγορεύσεων, ο αγώνας ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την εργατική εξουσία, για να απαλλαγεί η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, να γίνουν οι λαοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν.

Όσα και να κάνουν η ιστορία δεν πρόκειται να ξαναγραφτεί με μπλε, πράσινα, ή μαύρα γράμματα. Έχει γραφτεί με το αίμα εκατομμυρίων αγωνιστών και κομμουνιστών που πολέμησαν το ναζισμό – φασισμό. Είναι στο χέρι των λαών σήμερα σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές να μπει στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας ο καπιταλισμός που γεννά φτώχεια, πολέμους, το φασισμό – ναζισμό και τους νοσταλγούς του».