43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Με την αισιοδοξία της μαζικής συμμετοχής της πρώτης μέρας συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με σύνθημα ««100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο – Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)».

Το σημερινό πρόγραμμα συζητήσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλες τις σκηνές και τους χώρους είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Ξεχωρίζουν η κεντρική συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τη σοσιαλιστική επανάσταση» με τον Μ. Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Λ. Αναστασόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό». Επίσης, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν: Αφιέρωμα σε τραγούδια για την επαναστατική αλλαγή του κόσμου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θάνου Μικρούτσικου, αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, στον Νίκο Γκάτσο,συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Σοβιετικών συνθετών. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλο το πρόγραμμα και δείτε συνολικά το πρόγραμμα στο διαδραστικό χάρτη ΕΔΩ)

Την Πέμπτη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων χιλιάδες λαού και νεολαίας επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του ιδίου. Αυξημένο ήταν και το ενδιαφέρον για τη μεγάλη έκθεση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. (Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε την Πέμπτη ΕΔΩ)

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση όπου στις 8.45 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και στις 8.30 μ.μ. θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.