Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Πούρνου

.   25 Σεπτεμβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Πούρνου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Στο Π.Σ. της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥΡΝΟΥ

Στον δήμο Μεσσαπίων- Διρφύων, μετά τις συγχωνεύσεις των προηγούμενων χρόνων, προχωρούν φέτος στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου στον Πούρνο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των γονιών και των κατοίκων του Πούρνου να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο, αναδεικνύοντας το σοβαρό αυτό θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για άλλη μια φορά,  τίποτα δεν     ξεκίνησε « κανονικά» όπως δηλώνει η κυβέρνηση αλλά και οι εκπρόσωποι της  Τοπικής Διοίκησης.  Αντίθετα, επιβεβαιώνεται ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις πετάνε στον καιάδα τις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονο σχολείο, για ασφαλή μεταφορά, για πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ενδεικτικό της  τακτικής του Υπουργείου και της Δημοτικής Αρχής, να κρύβουν τα προβλήματα για να μην αντιδράσει ο κόσμος, είναι ότι οι γονείς, πηγαίνοντας στο σχολείο την ημέρα του αγιασμού, πληροφορήθηκαν ότι το σχολείο τους κλείνει και τα παιδιά τους θα έπρεπε να μεταφερθούν στο δημοτικό σχολείο του Πισσώνα…

Οι συγχωνεύσεις δε γίνονται για να πάνε τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο σχολείο και για να αναβαθμιστούν η μόρφωση τους, οι υποδομές και η δουλειά των δασκάλων. Τις προχωράνε καθαρά για να μειώσουν το κόστος στην εκπαίδευση. Γιατί τους ενδιαφέρει  τα χρήματα που υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό από τη δική μας δουλειά, να τα διαθέσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό  σημαίνει κακός τρόπος λειτουργίας, υποβαθμισμένη μόρφωση και γονείς με το χέρι στην τσέπη.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη και στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων του χωριού για να μην κλείσει το σχολείο.

Το ίδιο και στην Άτταλη που γονείς και κάτοικοι συνεχίζουν από την πρώτη μέρα να διεκδικούν το άνοιγμα του σχολείου, που έκλεισε πριν έξι χρόνια στην ίδια λογική.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη.
  • Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών με πληρότητα, από και προς κάθε σχολείο, αυστηρά με συνοδό για τα παιδιά του δημοτικού.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
  • Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
  • Να µην περάσει το σχέδιο για το νέο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.
  • Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.

25-09-2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ