Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τις υποδομές των σχολείων Ειδικής Αγωγής

.   25 Σεπτεμβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τις υποδομές των σχολείων Ειδικής Αγωγής

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Στο Π.Σ. της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Έχουμε θέσει το θέμα των υποδομών για τα ειδικά σχολεία στην Εύβοια. Στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σπανό θέσαμε και πάλι το θέμα του ΕΕΕΕΚ το οποίο παραμένει για 9 χρόνια στα κοντέινερς και με μια σειρά άλλα προβλήματα, ενώ έχει παραχωρηθεί ο χώρος, 30 περίπου στρέμματα, υπάρχουν  μελέτες, υπάρχει κονδύλι.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει η αποτύπωση της σύνδεσης με τον πολεοδομικό ιστό και η έγκριση μιας γεωλογικής μελέτης!!!!!

Παραμένει ανοιχτό το πρόβλημα της συστέγασης- συγχώνευσης του ειδικού ΕΠΑΛ και του ειδικού γυμνασίου ενώ ο χώρος που στεγάζει το ειδικό δημοτικό και ειδικό νηπιαγωγείο δεν μπορεί πλέον να καλύψειτις υπάρχουσες ανάγκες.

 Σύμφωνα με δήλωση του κ. Αντιπεριφερειάρχη στο  Πρόγραμμα HORIZON 2014-2020 μπορεί να υπαχθεί η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος όλων των δομών ειδικής αγωγής, υπάρχει δηλαδή σχετικό κονδύλι . Ζητάμε να μας ενημερώσετε τι ενέργειες κάνετε.

 

25-09-2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ