Τοποθέτηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ στο Περιφ/κο Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου, για την έγκριση του ταμειακού Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2016

.   30 Σεπτεμβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τοποθέτηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ στο Περιφ/κο Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου, για την έγκριση του ταμειακού Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Στο Π.Σ. της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017

 

Στο Θέμα 31ο:  Έγκριση ταμειακού Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2016, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φέρνετε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον ταμειακό απολογισμό του 2016, που δεν συνοδεύεται από πολιτικά συμπεράσματα. Δεν βάζει στόχους για το επόμενο διάστημα.

Είναι προφανές πως θέλετε να κρατήσετε την συζήτηση στο επίπεδο των λογιστικών πινάκων και στην τυπική διαχείριση, που άσκησε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Εκφράζοντας την διαφωνία μας για τον τρόπο που συζητιέται το συγκεκριμένο θέμα, θέλουμε να σημειώσουμε την πολιτική μας διαμαρτυρία για την απουσία ολοκληρωμένης ενημέρωσης :

  • γύρω από την δραστηριότητα και τις πράξεις του Περιφερειακού ταμείου και της διαχειριστικής αρχής, που παρήγαγαν οικονομικά αποτελέσματα.
  • γύρω από την συνολική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της οικονομικής διαχείρισης, που κατά την άποψη μας πρέπει να γίνεται με ενιαίο τρόπο.

Τονίζουμε, ακόμη μια φορά, πως, ο αποσπασματικός και πολυτεμαχισμένος τρόπος παρακολούθησης των οικονομικών δραστηριοτήτων δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στον έλεγχο, την αξιολόγηση και την διαδικασία επιλογής αναγκαίων διορθωτικών μέτρων, που μπορούν να εξασφαλίσουν αποτελεσματικότερη οικονομική διαχείριση.

Από τα λογιστικά στοιχεία, που μας δίνετε και εκτιμάμε πως είναι σωστά, φαίνεται η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, που επιμελώς αφήνετε ασχολίαστη….

Δεν παραλείπετε, όμως, κάθε λίγο και λιγάκι να εξαγγέλλετε έργα και να καλλιεργείτε την ψευδαίσθηση πως κάτι κινείται…

Όταν η Περιφέρεια συνεχώς υποβαθμίζεται και μαζί της η δυνατότητα να κάνει έργα και υπηρεσίες στον λαό….

Όταν τα μόνα εργαλεία που σας έμειναν είναι τα ΣΔΙΤ, η ανταποδοτικότητα και φυσικά τα προγράμματα της Ε.Ε, που έχουν συγκεκριμένο περίγραμμα και επιδιώξεις, που δεν ταυτίζονται τις περισσότερες φορές με τις ανάγκες του λαού.

Συγκαλύπτετε πως τα προγράμματα της Ε.Ε είναι φτιαγμένα στα μέτρα και τις επιδιώξεις εκείνων που τα φτιάχνουν.

Συγκαλύπτετε την κυβερνητική πολιτική, που άλλωστε την εφαρμόζετε πετυχημένα… Την σερβίρετε με τις εξαγγελίες και τα χαμόγελα που σκορπάτε, ώστε να φαίνεται πειστική.

Με άλλα λόγια καλλιεργείτε αυταπάτες στον λαό πως κάτι θα γίνει, όταν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Όταν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και σεις εργάζεσθε για να διαιωνίζεται η κοινωνική αδικία, που μαύρισε την ζωή την δική μας και ετοιμάζεται να μαυρίσει και των παιδιών μας.

Συνηθίζετε να  προσπαθείτε να ξεπεράσετε με ρητορικά σχήματα και ευφυολογήματα τις θέσεις μας, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και απαντούν στην ανησυχίες του λαού. Σε αυτό που ψιθυρίζει λέγοντας πως δεν πάει άλλο.

Με αυτές τις σκέψεις και εφόσον θεωρούμε πως διαχειρίζεστε ένα σύστημα που καταδικάζει τον λαό σε μιζέρια, δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την δουλειά σας στην Περιφέρεια και φυσικά τον Ταμειακό Απολογισμό.

 

25-09-2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ