Τεράστιο καταστρεπτικό περιβαλλοντικό- οικολογικό έγκλημα στη θάλασσα της Λάρυμνας

.   8 Οκτωβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τεράστιο καταστρεπτικό περιβαλλοντικό- οικολογικό έγκλημα στη θάλασσα της Λάρυμνας

                                                                      Λάρυμνα 6/10/2017

Τεράστιο καταστρεπτικό περιβαλλοντικό- οικολογικό έγκλημα στη θάλασσα της Λάρυμνας. Ο κόλπος της Λάρυμνας έχει κατακλεισθεί από μία κόκκινη κηλίδα λάσπης, η οποία διέφυγε από την εγκατάσταση της δεξαμενής του τμήματος PELLETS της ΛΑΡΚΟ, η οποία εμπεριέχει την σκόνη που εξέρχεται με τα απαέρια των περιστροφικών καμίνων και αποτελείται από διάφορα βαρέα μέταλλα και άλλα ρυπογόνα υλικά.

Αυτό συνέβη γιατί η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια των πολιτικών της επιλογών έχει εγκαταλείψει σχεδόν όλο το εργοστάσιο, αλλά και το συγκεκριμένο τμήμα χωρίς προσωπικό, χωρίς ανταλλακτικά και χωρίς την προληπτική συντήρηση που απαιτείται. Οι ευθύνες της Διοίκησης  είναι τεράστιες γι’ αυτή την κατάσταση αλλά και γιατί ενώ αντιλήφθησαν την ζημιά που προκλήθηκε δεν σταμάτησαν την παραγωγική διαδικασία ως όφειλαν και συνέχισαν να λειτουργούν.

Γι’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρενέβη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες απαιτώντας να παρέμβουν προς τη ΛΑΡΚΟ, για να σταματήσει αυτή η καταστροφή και να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση της ζημιάς στο περιβάλλον.

Κύρια υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η κυβέρνηση, η οποία ενώ γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, δεν μεριμνά για να λυθούν περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα που καταστρέφουν την υγεία των εργαζομένων, των κατοίκων και  την περιοχή.

Καλούμε τον λαό να είναι σε ετοιμότητα και να παλέψει για να βελτιωθεί η κατάσταση και να δοθούν οι λύσεις που απαιτούνται.