Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο, Όλες και όλοι στη συγκέντρωση Κυριακή 5 Νοέμβρη 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο της Μπουφίδου

.   2 Νοεμβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο, Όλες και όλοι στη συγκέντρωση Κυριακή 5 Νοέμβρη 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο της Μπουφίδου

Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο
Όλες και όλοι στη συγκέντρωση
Κυριακή 5 Νοέμβρη 10.30 το πρωί
στον πεζόδρομο της Μπουφίδου

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, με σύνθημα «Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας» καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου και υπηρεσιών, να απεργήσουν και να πάρουν, μαζικά, μέρος στη συγκέντρωση. Να παλέψουμε αγωνιστικά ενάντια στον σχεδιασμό για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά,
δε θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν

 Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα supermarket, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν 8 Κυριακές και, πλέον με το νέο νόμο, δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.

 Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

 Οι γενικότερες κεντρικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση. Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων αλλά και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά, να δώσουμε απάντηση με Γενική Απεργία στο νόμο που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία. Συνεχίζουμε την δράση μας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες. 

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας
με την συμμετοχή μας, στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής
στον πεζόδρομο της Μπουφίδου

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η νέα φορολεηλασία που αδειάζει τις τσέπες μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που σφίγγει τη θηλιά σε αρκετές εργατικές-λαϊκές οικογένειες, πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά, με οργάνωση παντού.

Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση