ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ

.   30 Νοεμβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ.

 • οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ, κατά τη σημερινή Γ.Σ. και την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που πραγματοποιήσαμε για τις εξελίξεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στην επιχείρηση, διαπιστώσαμε τα εξής :

  Είναι γνωστό ότι τη μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» πολλαπλασιάστηκε ο όγκος εργασιών της ΔΕΥΑΛ και αναπόφευκτα εντατικοποιηθεί και η εργασία μας. Το πρόβλημα αυτό έγινε ακόμα μεγαλύτερο όλα αυτά τα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών που εκτός από τις μεγάλες περικοπές στις αποδοχές μας, επέβαλαν την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη των θέσεων εργασίας και την καλύτερη ανταπόκριση της επιχείρησης στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δήμους του δήμου Λεβαδέων.

  Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι οι ελλείψεις αυτές σε προσωπικό, έχουν καθιερώσει και διευρύνει ένα καθεστώς των εργολαβιών στη ΔΕΥΑΛ, οδηγώντας σε ένταση της «εργολαβοποίησης» σε τομείς παροχής υπηρεσιών και έργων που αποτελεί τον προάγγελο της γενικότερης ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ που άλλωστε αποτελεί και γενικότερη πολιτική επιδίωξη.

  Οι συνέπειες, εκτός από την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα είναι αρνητικές για όλους τους δημότες, αφού θα οδηγηθούμε σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε αύξηση του κόστους τους.

  Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού μετά, και τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων μας, είναι βεβαίως γνωστές στη διοίκηση της επιχείρησης και στη δημοτική αρχή, όπως γνωστές είναι και οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Συνολικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΛ αν προσπαθούμε να διατηρούμε την καλή συνεργασία με τη διοίκηση και την εκάστοτε δημοτική αρχή και κυρίως να υπερβάλουμε προσπαθειών για να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες εργασιακές μας υποχρέωσες

  Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι η δημοτική αρχή του δήμου Λεβαδέων και προσωπικά η δήμαρχος κ. Πούλου, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας αυτές, που άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αλλά με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να πλήξει και να περιορίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα δείχνοντας μία ξεκάθαρα αντεργατική συμπεριφορά.

  Έτσι λοιπόν :

  • ενώ «φρόντισε» να τακτοποιήσει το θέμα των αποδοχών του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ κυρίου Τόλια με το καλημέρα, δηλαδή με την Ανάληψη των καθηκόντων του, αμέσως μετά επιχείρησε δύο φορές να μας περικόψει κατά 50% το επίδομα ρουχισμού που δικαιούμαστε αλλά, η πλειοψηφία του δ.σ. της ΔΕΥΑΛ αρνήθηκε να υιοθετήσει την εισήγηση αυτή της διοίκησης παρά τις πιέσεις που δέχτηκε.
  • Επίσης προ ολίγων ημερών, εισηγήθηκε στο δ.σ. της ΔΕΥΑΛ να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία μας δικαίωσε και μας επιδίκασε αποδοχές που παράνομα και αυθαίρετα μας είχαν περικοπεί.
  • Όταν όμως το δ.σ. καταψήφισε την εισήγηση αυτή, ακολούθησε ένταση, πιέσεις στα μέλη του και προκάλεσε νέα συνεδρίαση του δ.σ. με το ίδιο θέμα, αλλά με την ίδια αρνητική κατάληξη για τη διοίκηση της επιχείρησης και τη Δήμαρχο.
  • οπότε χωρίς να κρατηθούν τα προσχήματα, απειλήθηκαν από τον πρόεδρο τα μέλη του δ.σ. που καταψήφισαν την εισήγηση με μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος κλπ απειλήθηκε ο εκπρόσωπός μας στο δ.σ. με πειθαρχική δίωξη και λοιδορήθηκε ότι ψήφισε για προσωπικό του όφελος, αν και ενεργούσε βάσει σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης του σωματείου μας, ενώ αντίθετα ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε συμμετάσχει και καθορίσει με την ψήφο του την απόφαση για το ύψος των αποδοχών του. Προς τιμή τους τα περισσότερα μέλη του δ.σ. δεν ενέδωσαν στις πρωτοφανείς αυτές πιέσεις και ενέμειναν στην άποψή τους.
  • τότε η κυρία Δήμαρχος έφτασε στο σημείο να εξαναγκάσει σε παραίτηση από το δ.σ. τον κύριο Κώστα Ντελίκο, δημοτικό σύμβουλο και έμπειρο μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΛ προερχόμενο από τα σπλάχνα της, προκειμένου να τον αντικαταστήσει με άλλον δημοτικό σύμβουλο, προφανώς πιο υπάκουο στις αποφάσεις της.

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΥΑΛ για την κάλυψη των μεγάλων κενών, των αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεων της.

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αντεργατικές πρακτικές της Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ και δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.

  Με στάση εργασίας, απεργία, κατάληψη και με κάθε μορφή κινητοποίησης που θα προκρίνουμε, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε σε κάθε νέα αντεργατική πρόκληση που θα δεχτούμε.

  Λιβαδειά 29/2017