Τους χαλάμε τη σούπα

.   23 Δεκεμβρίου 2017   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τους χαλάμε τη σούπα

Ανάμεσα στα πολλά ψέματα που είπε τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, για το ΚΚΕ και τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, είναι ότι δεν θέλουν τη «μονιμοποίηση» των συμβασιούχων στους ΟΤΑ που προωθεί τάχα η κυβέρνηση μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για μερικές χιλιάδες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων.

Ο Π. Σκουρλέτης διαστρεβλώνει σκόπιμα την αλήθεια για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και για να κρύψει τις πομπές τις δικές του και της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει προσλήψεις στους δήμους πάρθηκε κάτω από την πίεση πολύμηνων αγώνων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που κορυφώθηκαν με πολυήμερη απεργία.

Στις κινητοποιήσεις αυτές πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και άλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα. Το αίτημα που πρόβαλαν οι εργαζόμενοι ήταν «καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα».

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου ορισμένων μόνο από τους χιλιάδες συμβασιούχους, κάνοντας μάλιστα το εξής κόλπο: Μεταθέτει στους δήμους την ευθύνη της μισθοδοσίας τους από τα ανταποδοτικά τέλη και όχι από την κρατική επιχορήγηση, ενισχύοντας την αντίληψη που λέει ότι για να έχει ο λαός στοιχειώδεις υπηρεσίες καθαριότητας, θα πρέπει να πληρώνει ολοένα και περισσότερα από την τσέπη του.

Ο Σκουρλέτης ήθελε να περιφέρει ως θριαμβευτής την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά οι ταξικές δυνάμεις τού χαλάνε τη σούπα. Γι’ αυτό επιτίθεται με μένος και με ψέματα στο ΚΚΕ, που στηρίζει με όλα τα μέσα το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.