ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ : Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο Κουβαρά

.   15 Ιανουαρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ : Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο Κουβαρά

 
Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα Σάββατο 13 Γενάρη, στον κόμβο Κουβαρά από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για πανελλαδικό παναγροτικό αγωνιστικό δεκαήμερο. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός της παλαιάς Εθνικής Οδού. Στην κινητοποίηση, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σ. Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Π. Καλογιάννης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας Δ. Μολώνης.

Οι αγρότες αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με την αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, καταγγέλλει «την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να στείλει, προκλητικά, μεγάλη αστυνομική δύναμη για να εκφοβίσει τους αγρότες». Επισημαίνει πως οι αγρότες «έδωσαν δυναμική απάντηση με την απόφασή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βροντοφωνάζοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει».