Δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις

.   6 Μαρτίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 5-3-18
Δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις

Αναγκαία η επαγρύπνηση του λαού…..

Η αναβάθμιση της επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οι σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, και οι ανταγωνισμοί με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Το ίδιο ισχύει και στα Βαλκάνια, όπου η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση», για να προωθήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Ο ισχυρισμός ότι η ένταξη περισσότερων χωρών στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε υπέρβαση των μεταξύ τους αντιθέσεων συσκοτίζει σκόπιμα τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον εξωραϊσμό των ΝΑΤΟ και ΕΕ, που τους παρουσιάζει ως εγγυητές τάχα της ασφάλειας για το λαό, ενώ είναι παράγοντες αστάθειας, επεμβάσεων και πολέμων.

Ανεξάρτητα από όσα με βαρύγδουπα λόγια υπόσχεται η κυβέρνηση, το επόμενο διάστημα θα συνεχίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, η θωράκιση των κερδών του κεφαλαίου και η φτωχοποίηση του λαού

Την προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιλαϊκή πολιτική, που δημιούργησε προϋποθέσεις «επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος», εκθείασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, στη  συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα.

Στο ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί συνηγορεί και ο ΣΕΒ, με δήλωσή του ότι «οι διαρθρωτικές προκλήσεις μετά το τέλος του προγράμματος δεν επιτρέπουν εφησυχασμό ούτε πισωγύρισμα σε πολιτικές που έβλαψαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Αν κάτι επιβεβαίωσε ο επίτροπος Μοσκοβισί είναι ότι το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και η έξοδος της αγορές δεν θα σημαίνουν καθόλου το πραγματικό και ουσιαστικό τέλος των μνημονίων, τη στιγμή που θα συνεχίζονται τόσο οι παλιές και οι νέες δεσμεύσεις, όσο και η αυστηρή επιτροπεία, που ισχύει, άλλωστε, για τis χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στη ΝΔ και άλλα κόμματα γύρω από την υπόθεση «Novartis» αξιοποιείται για να συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και για να «ξεπλυθεί» η αντιλαϊκή πολιτική, που στην Υγεία εκφράζεται με βάθεμα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Με αύξηση των πληρωμών από τα λαϊκά στρώματα.

Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποδεχτούμε παιχνίδια αποπροσανατολισμού, πολύ περισσότερο να δώσουμε άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας. Όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, λέγοντας ότι η αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων είναι απλά και μόνο η διαφθορά και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και όχι ένα σύστημα.

Μια συνολική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που έχουν σαν συστατικό τους στοιχείο το κυνήγι του κέρδους, όλα αυτά δηλαδή τα οποία υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη συνέπεια.

5-3-2018
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ