ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 : απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

.   2 Μαΐου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 : απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

 

Δείτε την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η απεργιακή συγκέντρωση μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube. 

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρίσκεται στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απ’ όπου έκανε την εξής δήλωση: 

«Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής – λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού, ενιαία, για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων, του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βεβαίως για την αποδέσμευση τελικά απ’ όλες τις λυκοσυμμαχίες.

Το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα, κάθε μέρα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων. Καλή Πρωτομαγιά! Καλή δύναμη σε όλες και όλους!».

Στην αμερικάνικη πρεσβεία η πορεία του ΠΑΜΕ – Δυναμώνουν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα 

Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφθασε η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.

Τα συνθήματα δυναμώνουν όλο και περισσότερο με τους διαδηλωτές να καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δίνει γη και ύδωρ για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης και για να εξαπολύονται πόλεμοι και επεμβάσεις σε βάρος των λαών. 

Κυριαρχούν τα συνθήματα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Εξω απ’ της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση κι αγώνας, για άλλη εξουσία».

 
 
2 / 11