ΚΑΡΥΣΤΟΣ : Συγκέντρωση κατοίκων και φορέων ενάντια στην εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών

.   4 Μαΐου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΡΥΣΤΟΣ : Συγκέντρωση κατοίκων και φορέων ενάντια στην εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών

 
Από τη συγκέντρωση κατοίκων στο λιμάνι τα ξημερώματαΑπό τη συγκέντρωση κατοίκων στο λιμάνι τα ξημερώματα

 

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν από τα ξημερώματα κάτοικοι και φορείς της Καρύστου και του Μαρμαρίου στο λιμάνι της Καρύστου για να αποτρέψουν την εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών.

Από νωρίς το πρωί στο λιμάνι είχαν καταφτάσει ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού ανάμεσά τους και ειδικές δυνάμεις καταστολής για να αποτρέψουν την κινητοποίηση, κάτι που τελικά δεν πέτυχαν κάτω από την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών. 

Το πλοίο τελικά αποχώρησε από τον κόλπο της Καρύστου. Οι φορείς της περιοχής επισημαίνουν πως πρέπει οι κάτοικοι να είναι σε επιφυλακή και τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται η εκφόρτωση να επιχειρηθεί ξανά. 

«Τώρα απαιτείται να ενταθεί η πάλη για Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, υπογραμμίζοντας ότι η άναρχη τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην περιοχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Επισημαίνει ότι «η εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο λιμάνι της Καρύστου, είναι άλλο ένα επεισόδιο της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, της επέκτασης των μονοπωλιακών ομίλων.

Η επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων στην Ενέργεια σημαίνει: Ακριβό ρεύμα για τις λαϊκές οικογένειες. Καταστροφή του περιβάλλοντος. Συνθήκες εργασίας και μισθούς που δεν καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Στην κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της Καρύστου ενάντια στην εκφόρτωση τμημάτων ανεμογεννητριών συμμετείχε και η δημοτική σύμβουλος Καρύστου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κούλα Βρανά, η οποία κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στο Λιμεναρχείο Καρύστου όπου αναφέρεται:

«Διαμαρτύρομαι έντονα για την προσπάθεια εκφόρτωσης ανεμογεννητριών στο Λιμάνι της Καρύστου και την παρουσία δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος ενισχυμένες και από άλλες περιοχές τις Εύβοιας, ανάμεσά τους και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού.

Ζητώ άμεσα:

  1. Την απομάκρυνση από την Κάρυστο των δυνάμεων του Λιμενικού που έχουν έρθει από άλλες περιοχές.
  2. Την οριστική απομάκρυνση του πλοίου από τον κόλπο της Καρύστου.

Να επισημανθεί πως το πλοίο μετά από αρκετή ώρα αποχώρησε από τον κόλπο της Καρύστου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ξαναέρθει αργότερα σήμερα ή τις επόμενες μέρες καθώς κανένας αρμόδιος φορέας δεν μας έχει ενημερώσει υπεύθυνα.

Ιδιαίτερη ευθύνη έχει ο κ. δήμαρχος που ενώ γνώριζε για τη διαδικασία εκφόρτωσης εδώ και καιρό, ενώ γνώριζε για τη σημερινή κινητοποίηση, είναι άφαντος, δεν έχει προβεί σε σχετική ενημέρωση προς τους δημοτικούς συμβούλους, τους φορείς της περιοχής, τους κατοίκους του δήμου».

 
1 / 3