ΕΑΚΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Καμία ανοχή στον εκφυλισμό και την αδράνεια του συνδικαλιστικού μας οργάνου

.   8 Μαΐου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Καμία ανοχή στον εκφυλισμό και την αδράνεια του συνδικαλιστικού μας οργάνου

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

«Όσο οι πυροσβέστες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα δείχνουν ανοχή στον εκφυλισμό και την αδράνεια του συνδικαλιστικού μας οργάνου που έχει επιβάλει η παράταξη της ΔΑΚΥΠΣ, τόσο περισσότερο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα οξυμένα εργασιακά μας προβλήματα», επισημαίνει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ), με αφορμή την ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απρίλη, στη διάρκεια της οποίας ο εκπρόσωπος της ΕΑΚΠ κατέθεσε ψήφισμα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΕΑΚΠ για τα άμεσα και καυτά προβλήματα των πυροσβεστών και για την αγωνιστική δράση που επιβάλλεται να αναληφθεί για την επίλυση τους, ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο και κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη να στηρίξουν τις προτάσεις της.

Η ΕΑΚΠ στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε στις 27/4/2018 η ετήσια Γενική Συνέλευσή της Ένωσης μας που λόγω της υποτυπώδους συμμετοχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλη μια Γενική Συνέλευση-παρωδία, τόσο από άποψη συμμετοχής, αφού μόλις και μετά βίας στο ξεκίνημά της παρευρίσκονταν στο χώρο πέρα από τα 9 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και περίπου 4 με 6 απλά μέλη, όσο και από άποψη οργάνωσης, αλλά και τήρησης των διαδικασιών αφού όλα έγιναν με περισσή προχειρότητα.

Στην τοποθέτηση του προέδρου δεν διαβάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός απλά διανεμήθηκε, το ίδιο έγινε και με τον Οικονομικό Απολογισμό. Η Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε σε ενδοπαραταξιακή κόντρα μεταξύ πρόεδρου και αντιπροέδρου για ζητήματα αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας.

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και παρατηρήθηκε το γεγονός κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να προσέρχονται περιστασιακά περί τα 25 μέλη, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και στη συνέχεια να αποχωρούν, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τις διαδικασίες της.

Ο εκπρόσωπος της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» κατήγγειλε τον εκφυλισμό των διαδικασιών του ανώτερου οργάνου της Ένωσης και τοποθετήθηκε πάνω στα καίρια προβλήματα που μαστίζουν την Περιφέρειά μας και κατ’ επέκταση το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κατέθεσε ψήφισμα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΕΑΚΠ για τα άμεσα και καυτά προβλήματά μας και για την αγωνιστική δράση που επιβάλλεται να αναληφθεί για την επίλυσή τους, ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο και κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη να στηρίξουν τις προτάσεις της (επισυνάπτεται).

Η πλειοψηφία της ΓΣ, με κατεύθυνση από το προεδρείο της Ένωσης, απέρριψε το ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα του κλάδου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας τους στο τιμόνι της Ένωσης είναι η υπεράσπιση των αντεργατικών πολιτικών από όποια κυβέρνηση και αν προέρχονται.

Οι ευθύνες του προεδρείου του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου είναι τεράστιες γιατί αρνείται πεισματικά να οργανώσει τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για την καλυτέρευση της ζωής μας και η απόδειξη είναι ότι καταψήφισε της προτάσεις της ΕΑΚΠ για αγωνιστική δράση με το ψήφισμα που κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση.

Μοναδική διέξοδος είναι η σύμπλευση των πυροσβεστών με τις θέσεις της ΕΑΚΠ».