ΛΑΜΙΑ : Μαχητική κινητοποίηση των συνταξιούχων

.   17 Μαΐου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΑΜΙΑ : Μαχητική κινητοποίηση των συνταξιούχων
 

 

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

 

Μαχητική συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ Λαμίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 16 Μάη, συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στη νέα κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης επέδωσαν το ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον εκπρόσωπο της ΔΟΥ, ενώ διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σεραφείμ Γκούβας, Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ, καθώς και οι πρόεδροι των τοπικών σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε επίσης και ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΕΚΛ.

Όπως τόνισαν στις ομιλίες τους, δεν αποδέχονται το νόμο Κατρούγκαλου και τις θανατηφόρες διατάξεις του, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Κάλεσαν τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα αιτήματά τους είναι:

– Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

– Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

– Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

– Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων συνεχίζονται ως εξής:

  • Πέμπτη 17 Μάη στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς και στον Πύργο, στις 10 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.
  • Τρίτη 22 Μάη στην Καβάλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.
  • Παρασκευή 25 Μάη, στην Αθήνα, στο υπουργείο Υγείας.