ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Το Σχέδιο Επιχειρησιακής ΣΣΕ για τη ΛΑΡΚΟ να γίνει υπόθεση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Το Σχέδιο Επιχειρησιακής ΣΣΕ για τη ΛΑΡΚΟ να γίνει υπόθεση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
 
 

Κάλεσμα «το Σχέδιο της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Επ.Σ.Σ.Ε.) για τη ΛΑΡΚΟ να γίνει υπόθεση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί», απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, τονίζοντας ότι «είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταματήσει την παραπέρα καταπάτηση στα εναπομείναντα δικαιώματά μας, είναι ο μόνος δρόμος να ανακτήσουμε όλα αυτά που μας έχουν καταπατήσει».

Το ζήτημα της επιχειρησιακής ΣΣΕ αλλά και άλλων σοβαρών θεμάτων (διαβάστε στο συνημμένο), βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κλαδικού Συνδικάτου στις 14 Ιούλη όπου έγινε:

«Εκτίμηση και προγραμματισμός δράσης μετά την αρνητική στάση της ΛΑΡΚΟ να μην παρουσιαστεί και να μην απαντήσει στην εξώδικη πρόσκληση του Συνδικάτου μας, για το σταμάτημα της παράνομης και καταχρηστικής καταπάτησης των τριετιών, τη μη καταβολή των χρημάτων στις αναβαθμίσεις, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη συνέχιση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης, στη συντήρηση, στον καθαρισμό και τη φύλαξη.

Παρουσίαση και λήψη απόφασης επί του Σχεδίου της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Επ.Σ.Σ.Ε.) που διαμόρφωσε το Συνδικάτο μας.

Αποφασίσαμε:

Δεν δεχόμαστε την ώρα που το κράτος παρεμβαίνει μονομερώς και με αυστηρότητα στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ίδια ώρα να αφήνει τους εργοδότες “να αλωνίζουν”, να καταπατούν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματά μας. Δεν δεχόμαστε δυο φορές, την στάση του κράτους υπέρ των εργοδοτών ειδικά σε επιχειρήσεις που εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος, μεγάλη ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις που διορίζουν τις Διοικήσεις αυτών των επιχειρήσεων όπως είναι η ΛΑΡΚΟ και που συστηματικά καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Από αυτήν την άποψη αποφασίσαμε να στείλουμε νέα επιστολή στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες καλώντας τους να πράξουν τα δέοντα άμεσα για να σταματήσουν οι παρανομίες της ΛΑΡΚΟ και όλοι θα κριθούν άμεσα και εκ του αποτελέσματος.

Το Συνδικάτο μας διαμόρφωσε Σχέδιο Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Επ.Σ.Σ.Ε.). Πήραμε την απόφαση να το παρουσιάσουμε και να το συζητήσουμε με όλους τους εργαζόμενους και με όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ με στόχο να κουβεντιαστεί, να διορθωθεί, να εμπλουτιστεί όπου χρειάζεται και να γίνει απόφαση διεκδίκησης όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέσα από ΓΣ. Το Συνδικάτο μας εδώ και χρόνια έχει εκτιμήσει πως κύρια “πηγή” της εργασιακής γαλέρας που ζούμε στη ΛΑΡΚΟ είναι η έλλειψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασής Εργασίας (Επ.Σ.Σ.Ε.). Αυτή η αδυναμία υπογραφής Επ.Σ.Σ.Ε. δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση και την κάθε διορισμένη Διοίκηση να καταπατά καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Καιρός είναι να υπογράψουμε (Επ.Σ.Σ.Ε.).

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε το Σχέδιο της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Επ.Σ.Σ.Ε.) να γίνει υπόθεση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί. Η απόσπαση της υπογραφής της ΛΑΡΚΟ σε μια τέτοια υπόθεση (Επ.Σ.Σ.Ε.) είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταματήσει την παραπέρα καταπάτηση στα εναπομείναντα δικαιώματά μας, είναι ο μόνος δρόμος να ανακτήσουμε όλα αυτά που μας έχουν καταπατήσει».