ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Να αλλαχτούν άμεσα τα φίλτρα επεξεργασίας της σκόνης στο εργοστάσιο της «ΛΑΡΚΟ»

.   19 Ιουλίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Να αλλαχτούν άμεσα τα φίλτρα επεξεργασίας της σκόνης στο εργοστάσιο της «ΛΑΡΚΟ»

Φωτό αρχείου
 
 

«Αν μέσα σε μια εβδομάδα από σήμερα δεν δούμε ότι ενδιαφέρεστε για το πρόβλημα και δεν ξεκινήσουν οι εργασίες αλλαγής των φίλτρων, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την διαβροχή και η ευθύνη για το σταμάτημα του εργοστασίου της «ΛΑΡΚΟ» είναι δική σας», προειδοποιεί το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας με ανακοίνωση – καταγγελία που απέστειλε στη διοίκηση της «ΛΑΡΚΟ», την Ένωση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας (ΕΜΝΕ) και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το πρόβλημα της διαβροχής (τμήμα διαχείρισης της σκόνης, στον τομέα πρώτων υλών, που εκλύεται κατά την διαδικασία επεξεργασίας του μεταλλεύματος).

Το κλαδικό Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σας έχουμε ενημερώσει μήνες πριν για το πρόβλημα της διαβροχής πρώτων υλών. Η απάντησή σας ήταν πάλι παχιά λόγια, ότι «έχουν έρθει τα σακόφιλτρα (φίλτρα επεξεργασίας της σκόνης) και από Δευτέρα θα αρχίσουν οι εργασίες αλλαγής τους».

Σας είχαμε πει ότι η διαβροχή πρέπει να είχε φτιαχτεί πριν την μετάβαση της εγκατάστασης των PELLETS σε PLC πράγμα που δεν έγινε με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και η ευρύτερη περιοχή της Λάρυμνας να πεθαίνουν από την σκόνη επειδή η εγκατάσταση λειτουργεί καθημερινά.

Αν μέσα σε μια εβδομάδα από σήμερα δεν δούμε ότι ενδιαφέρεστε για το πρόβλημα και δεν ξεκινήσουν οι εργασίες αλλαγής των φίλτρων, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την διαβροχή και η ευθύνη για το σταμάτημα του εργοστασίου είναι δική σας».