ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ : Επίσκεψη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» Ριτσώνας

.   21 Ιουλίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ : Επίσκεψη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» Ριτσώνας

Οι εργαζόμενοι στο ΚΦΠ Ριτσώνας και τα συνδικάτα καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες στο Κέντρο για πρόσφυγες και εργαζόμενους
 
 
Οι εργαζόμενοι στο ΚΦΠ Ριτσώνας και τα συνδικάτα καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες στο Κέντρο για πρόσφυγες και εργαζόμενους

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, μαζί με την εκλεγμένη της ΕΣΑΚ στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «PHILOS» του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» της Ριτσώνας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο αγώνα των εργαζομένων και στα δίκαια αιτήματά τους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, «οι συνάδελφοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που αφορούν στο ξεριζωμό των προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περάσει μέσα από φωτιά και σίδερο για να φτάσουν στη χώρα μας, με ευθύνη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των υπολοίπων ιμπεριαλιστών και φυσικά την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων με κάθε τρόπο από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Μάλιστα, με ευθύνη της πολιτικής της ΕΕ και με τις συμφωνίες που προσυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, ενώ οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες. Οι συνθήκες διαμονής τους στα κέντρα «φιλοξενίας» θυμίζουν εγκλεισμό παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, καθώς απουσιάζουν βασικά μέτρα σχετικά με τη διαβίωση, περίθαλψη, μετακίνησή τους, κλπ., για όσο χρόνο παραμένουν στην χώρα μας, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει με παρεμβάσεις των σωματείων μας στους αρμόδιους για τη λειτουργία του ΚΦΠ, τους εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης και την κυβέρνηση. Τα ζητήματα αυτά παραμένουν στον ένα ή στον άλλο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια, όπως επισημαίνουν και οι συνάδελφοι στην ανακοίνωσή τους».

Αναφερόμενη στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει:

«Οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη τους, καλύπτοντας διάφορα έξοδα και μετακινήσεις από την τσέπη τους, χωρίς βασικές ειδικότητες και διερμηνείς, χωρίς τα απαραίτητα φάρμακα, υποδομές για την περίθαλψη, τη διακομιδή στο Νοσοκομείο, κ.ά. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν την αθλιότητα των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αφού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με δελτίο παροχής υπηρεσιών και την αγωνία για το αν και πότε θα ανανεωθεί η σύμβαση.

Στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι για δουλειά και ζωή με δικαιώματα δεν είναι μόνοι τους, απέναντι ακόμα και σε όποια προσπάθεια τρομοκράτησης ή εκβιασμού επιχειρηθεί εναντίον τους. Έχουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη εργατικών σωματείων, εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας, που παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να διασφαλίζουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για υποδομές Υγείας και Περίθαλψης για όλο το λαό και τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Απαιτούμε άμεσα από τους αρμόδιους, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Υγείας και λοιπούς να δοθεί λύση στα φλέγοντα ζητήματα του ΚΦΠ της Ριτσώνας. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «philos» του ΚΕΕΛΠΝΟ με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Να υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα με τα φάρμακα, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τον προσφυγικό πληθυσμό».