ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ : Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις πραγματοποίησε η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ : Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις πραγματοποίησε η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ

Από την εκδήλωσηΑπό την εκδήλωση

 

Εκδήλωση για τις τρέχουσες εξελίξεις πραγματοποίησε η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο στο Καρπενήσι.

Στην εισήγησή του ο Τάσος Χρονάς, μέλος της ΕΠ Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην τραγωδία των τελευταίων πυρκαγιών στην Αττική, επισημαίνοντας ότι βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών. Τόνισε ότι ακριβώς επειδή δεν υπάρχει πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, κάτι που προμηνύει καινούριες καταστροφές στο μέλλον. Δίνοντας το παράδειγμα του Καρπενησίου, αναφέρθηκε στα τρία βασικά ρέματα της πόλης εκ των οποίων μόνο ο Κλαρωτός έχει εγκιβωτιστεί -σε ένα κομμάτι της διαδρομής του- ενώ η κατάληξή του είναι τυφλή και τα προστατευτικά φράγματα στο Βελούχι ανεπαρκή να συγκρατήσουν το χώμα και τα υπόλοιπα φερτά υλικά, όπως έδειξε και η εμπειρία του περασμένου Μάρτη – Απρίλη.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει πανάκριβα και η Ευρυτανία με τελικό αποτέλεσμα την ερήμωση και τον μαρασμό. Αυτό αντανακλά σε μια σειρά δείκτες από τον πληθυσμό έως την μεταποίηση και το Εμπόριο, και από την ανεργία έως τους δείκτες της κτηνοτροφίας. Ο Τάσος Χρονάς επισήμανε ότι υπάρχουν επενδύσεις που γίνονται ή ετοιμάζονται να γίνουν στην περιοχή, όπως είναι τα αιολικά πάρκα σε όλη την Ευρυτανία και οι συστοιχίες φωτοβολταϊκών που βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης. Όμως αυτές οι επενδύσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, δεν θα χτυπήσουν την ανεργία, αλλά αντίθετα θα υποβαθμίσουν το περιβάλλον, σε όφελος του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτά τα στοιχεία θα τα παρουσιάσει ολοκληρωμένα η Κομματική Οργάνωση το επόμενο διάστημα.

Ο Τάσος Χρονάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους που συνεπάγεται η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και η πρόσδεση της χώρας, με ευθύνη όλων των αστικών κομμάτων, στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Επισήμανε ότι και η όξυνση στο Αιγαίο και στην Κύπρο αλλά και η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, πρέπει να ειδωθούν σαν αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των αντιθέσεων, και ως εκ τούτου ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την σταθερότητα, αλλά αντίθετα αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης και κινδύνων.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, η οποία συνιστά μια τελείως διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και εργατική εξουσία, που θα επιτρέψει στο λαό να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με μεταφορά εμπειρίας από την δράση της οργάνωσης, των οπαδών και των φίλων του Κόμματος σε όλη την Ευρυτανία, ενώ τονίστηκε η ανάγκη της παραπέρα έντασης της δράσης των κομμουνιστών στην περιοχή.