45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών» ακούστηκε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

.   18 Νοεμβρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών» ακούστηκε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

«Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», δήλωσαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Για αρκετή ώρα ακούγονταν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που καταδίκαζαν τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ελληνική εμπλοκή: «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί», «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη – φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Ενώ παράλληλα ακούγονταν και τα συνθήματα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ όπως «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα από την οδό Σταδίου, κατευθύνθηκε μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας και κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία. 

Αίσθηση προκάλεσε το μπλοκ των νέων στρατευμένων που πορεύτηκαν ένστολοι κρατώντας πανό της Επιτροπής του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που έγραφε «Έξω οι βάσεις του θανάτου».