ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ : Για την απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων της ΛΑΡΚΟ κατά της διακοπής ρεύματος στην επιχείρηση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ : Για την απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων της ΛΑΡΚΟ κατά της διακοπής ρεύματος στην επιχείρηση

Φωτο αρχείου

 

«Τους δηλώνουμε ότι τα παιχνίδια τους δεν θα περάσουν. Αυτοί με τις πολιτικές τους δημιούργησαν το πρόβλημα, αυτοί με πολιτική παρέμβαση να το λύσουν», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με αφορμή την απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων της ΛΑΡΚΟ κατά της διακοπής του ρεύματος στην επιχείρηση.

Το Σωματείο, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει επίσημα με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να την ιδιωτικοποιήσει παραπέρα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα», ενώ όπως τονίζει, τα Σωματεία τις ΛΑΡΚΟ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη θα συναντηθούν με τη Διοίκηση για να ενημερωθούν επίσημα από την πλευρά της και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουμε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. (συντονιστικό)».

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Η ΛΑΡΚΟ, όπως και η ΔΕΗ, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα τη διαχειρίζονται οι διορισμένες από τις κυβερνήσεις, Διοικήσεις. Επιπλέον η ΔΕΗ είναι μεγαλομέτοχος της ΛΑΡΚΟ.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και των μετόχων απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ, δημιούργησαν τα χρέη, τα “ρύθμισαν” και δεν τα πλήρωσαν.

Όταν ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες έρχονται σε αντιπαράθεση για τα συμφέροντα τους και απειλούν ότι θα κλείσουν το διακόπτη του ρεύματος στη δική τους επιχείρηση, αυτό το λένε “Λοκ άουτ” και απειλούν τους εργαζόμενους να “πληρώσουν το μάρμαρο”.

Τους δηλώνουμε ότι τα παιχνίδια τους δεν θα περάσουν. Αυτοί με τις πολιτικές τους δημιούργησαν το πρόβλημα, αυτοί με πολιτική παρέμβαση να το λύσουν.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε “παρών” στις εξελίξεις. Καλούμε την κυβέρνηση να μας απαντήσει επίσημα με ποιον τρόπο θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να την ιδιωτικοποιήσει παραπέρα, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη θα συναντηθούν με τη Διοίκηση για να ενημερωθούν επίσημα από την πλευρά της και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουμε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. (συντονιστικό).

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, θα μας βρουν μπροστά τους μια γροθιά».