Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τανάγρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τανάγρας

 
 

Σε υπηρεσίες στα Οινόφυτα περιόδευσε τη Δευτέρα 21 Γενάρη αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τανάγρας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Μιχάλη Γιαλούρη.

Στον πυροσβεστικό σταθμό διαπιστώθηκαν, για άλλη μια φορά, οι ελλείψεις του τμήματος τότε σε προσωπικό, όσο και σε υποδομές. Όπως σημειώθηκε και στη συζήτηση με τον διοικητή του σταθμού, ο σταθμός καλύπτει μία μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας. Κι όμως, οι δυσκολίες να αντεπεξέλθουν στο έργο τους είναι μεγάλες. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα απαραίτητα, όπως για παράδειγμα η υποστήριξη με υδροφόρες κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς καλύπτεται από ιδιώτες, ενώ έχουμε φτάσει στο σημείο να βασίζονται σε ιδιωτικές χορηγίες.

Από τη μεριά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισημάνθηκε ότι αιτία των ελλείψεων είναι διαχρονικά η πολιτική των περικοπών όσον αφορά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η ίδια άσχημη κατάσταση επικρατεί και στο ΠΕΔΥ Οινοφύτων. Όχι απλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται ο πληθυσμός, αλλά η δομή συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο σε προσωπικό. Από τη συζήτηση με την προϊσταμένη διαπιστώθηκε και εδώ ότι είναι γενικευμένο το ζήτημα με τις ιδιωτικές χορηγίες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε το ζήτημα της διεκδίκησης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δημόσιας και δωρεάν, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού, σε μία περιοχή που αντικειμενικά έχει μεγάλες απατήσεις, καθώς μιλάμε για χιλιάδες κατοίκους, χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους στη βιομηχανική ζώνη, διατρέχεται από την Εθνική Οδό κ.λπ.

Κατά την περιοδεία αποδείχτηκε και το αδιέξοδο -τουλάχιστον- των ιδιωτικών χορηγιών, καθώς υπάρχουν ιατρικά μηχανήματα που δόθηκαν με αυτόν τον τρόπο, όμως δεν λειτουργούν λόγω των ελλείψεων.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες στα Οινόφυτα, όπου και έγινε συζήτηση με τους υπάλληλους για τα προβλήματα που συναντάνε και τη στάση τους στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Οινόφυτα την Τετάρτη 23/1/2019, στις 18.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημ. Λιάπης» (πλησίον ΚΕΠ, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπροστά στις εκλογές και θα μιλήσουν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπασδέκης και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Τανάγρας, Μιχάλης Γιαλούρης.

Αντίστοιχες περιοδείες και συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν το επόμενο διάστημα σε όλα τα χωριά του Δήμου Τανάγρας.