Δήλωση του Δημήτρη Παρασκευά Υποψήφιου Δημάρχου Καρύστου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή την επιδιωκόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου πάνω από το Μαρμάρι

.   6 Φεβρουαρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση του Δημήτρη Παρασκευά Υποψήφιου Δημάρχου Καρύστου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή την επιδιωκόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου πάνω από το Μαρμάρι

 

 

 

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά

Υποψήφιου Δημάρχου Καρύστου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με αφορμή την επιδιωκόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου πάνω από το Μαρμάρι

Το Μαρμάρι, όπως και συνολικά η νότια Εύβοια, είναι από τις πρώτες περιοχές που εγκαταστάθηκαν αιολικά πάρκα στη χώρα μας. Γι αυτό ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας, είτε από την κρατική ΔΕΗ είτε από τους ιδιωτικούς ομίλους, γίνεται με σκοπό το κέδρος και όχι την κάλυψη των αναγκών του λαού.

Αυτή είναι η αιτία που μια φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας μετατρέπεται σε επιβλαβή τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία των κατοίκων. Αυτή είναι η αιτία που ενώ η χώρα μας είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν ή δυσκολεύονται να ζεστάνουν το σπίτι τους πολλαπλασιάζονται.

Αυτό αποδεικνύουν τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η άναρχη και υπέρμετρη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας. Η εγκατάστασή τους δίπλα σε οικισμούς, όπως αυτή που επιδιώκεται στο Μαρμάρι, εμπεριέχει κινδύνους και συνεχή όχληση από τη λειτουργία  των ανεμογεννητριών, η προχειρότητα ως και έλλειψη τεχνικών έργων δημιουργούν κινδύνους κατολισθήσεων, οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας – που μας έχουν κάψει επανειλημμένα – περνούν συχνά μέσα από οικισμούς αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων. Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που δημιουργούνται στη δραστηριότητα κυρίως των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων.

Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να αποτραπεί η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Μαρμάρι! Να ενισχυθεί ο αγώνας για να μπει φρένο στην άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή! Να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες από την ως τώρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών, υποσταθμών και δικτύων μεταφοράς ενέργειας.

Η πείρα που έχει ο λαός του Δήμου μας από το πρόβλημα της άναρχης εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στην περιοχή πρέπει στις επερχόμενες εκλογικές να γίνει ένα από τα κριτήρια ψήφου.

Να ενισχύσει το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες γιατί σε αυτό τον αγώνα ήταν είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή δίνοντας όλες του τις δυνάμεις. Γιατί παλεύει για να αναδειχθεί και να μπει στο επίκεντρο της πάλης η «καρδιά» του προβλήματος, η μετατροπή της ενέργειας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, η απελευθέρωση της ενέργειας. Γιατί οργανώνει την πάλη απέναντί σε αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου που αποτέλεσε τη μόνη συνεπή λαϊκή αντιπολίτευση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στα συμφέροντα των κολοσσών της αιολικής ενέργειας. Γιατί έτσι θα είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η καλύτερη καταδίκη της Δημοτικής Αρχής του κ. Ραβιόλου για την απροκάλυπτη στάση της υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, για τη στήριξη που προσφέρει στις εταιρίες για την εξαγορά συνειδήσεων με τα λεγόμενα «ανταποδοτικά» που δεν είναι τίποτα άλλο από «καθρεφτάκια για ιθαγενείς». Είναι η καλύτερη απάντηση στο παλιό παραμύθι αυτών που είναι δήθεν ενάντια στην άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων αλλά στηρίζουν παράλληλα την Κυβέρνηση ή την Περιφέρεια που έχουν επίσης μεγάλες ευθύνες.