ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας στο βωμό του κέρδους

.   6 Φεβρουαρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας στο βωμό του κέρδους

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
 
 

Εξόρμηση στην πύλη της «General Mills» στα Οινόφυτα Βοιωτίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας μοιράζοντας ανακοίνωση ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για μείωση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας στο βωμό του κέρδους

Η εργοδοσία της «General Mills» μεθοδεύει τη μείωση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων. Ήδη σταμάτησαν 5 συνάδελφοι συμβασιούχοι και απολύθηκε 1 αορίστου, ενώ τα «παπαγαλάκια» αφήνουν να εννοηθεί πως θα υπάρξει και συνέχεια, προς φόβο και των υπολοίπων. Αντίστοιχοι σχεδιασμοί είχαν γίνει και στο παρελθόν. Τότε είχαμε επισημάνει ότι θα επαναληφθούν και για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται οργάνωση και όχι ο καθένας μόνος του.

Τώρα, η δικαιολογία είναι ότι υπάρχει μείωση παραγωγής. Μάλιστα, έταξαν ότι θα είναι οι πρώτοι που θα ξαναπάρουν όταν ανοίξουν οι δουλειές, όπως ακριβώς πήραν και τους προηγούμενους… παρ΄ όλο που από τότε έχουν πάρει νέους συμβασιούχους ή έχουν αυξήσει τους εργολαβικούς.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία, λέει πως το εργοστάσιο πάει πολύ καλά, πως έχει αυξηθεί ο όγκος παραγωγής, πως κάθε χρόνο γίνεται νέο ρεκόρ παραγωγικότητας.

Δηλαδή κάθε χρόνο καταγράφεται νέο ρεκόρ ξεζουμίσματος!

Περίτρανη απόδειξη γι’ αυτό είναι το τμήμα «Βetty Crocker» όπου η εργοδοσία από τη μια ισχυρίζεται πως «πουλάει» περισσότερο και από την άλλη προχωράει στη μείωση του ήδη ελλιπούς προσωπικού. Με λιγότερα άτομα, η ίδια και περισσότερη δουλειά, η ίδια και μεγαλύτερη παραγωγή, τα ίδια και μεγαλύτερα κέρδη!

Κατά τα άλλα είμαστε μια οικογένεια. Βέβαια, πέρα των άλλων, στην οικογένειά σου δεν λες να έρθει μέσα στα χιόνια και τον πάγο με κίνδυνο της ζωής της…

Η εργοδοσία ξεσαλώνει πατώντας στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που της έφτιαξαν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τώρα μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αύξηση στα 650€ μεικτά του κατώτατου μισθού στοχεύει να χειροκροτήσουμε τους μισθούς που συνεχίζουν να είναι πείνας, ενώ αρνείται να επαναφέρει τα 751€ όπως είχε δεσμευτεί. Από την άλλη ούτε αυτή η αύξηση θα δινόταν αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια μεγάλοι διεκδικητικοί αγώνες, ενώ παράλληλα είναι μέτρο ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Το πιο ουσιαστικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει και δεν καταργεί όπως έλεγε το νόμο της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που λέει ότι ο κατώτατος θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση και με βάση την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.

Δηλαδή μετά τις εκλογές, όπως αυξήθηκε, θα μπορεί και να μειωθεί.

Ο υποκατώτατος επίσης διατηρείται καθώς είναι πολλοί περισσότεροι πλέον όσοι εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας, ενώ η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στις νέες προσλήψεις πιθανά να αυξήσει τις απολύσεις παλαιότερων.

Εργοδοσία – κυβερνήσεις έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση  

Συνάδελφοι, την ίδια στιγμή ζούμε σε μία εποχή που υπάρχει η δυνατότητα, οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης να ήταν πραγματικά παράδεισος και όχι σύγχρονη κόλαση όπως αυτή που ζούμε καθημερινά.

Πρώτα και κύρια το δικαίωμα στην εργασία να ήταν διασφαλισμένο γιατί συνδέεται με το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Να υπάρχουν παροχές, σύγχρονες υποδομές σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, διασκέδαση, διακοπές.

Διεκδικούμε το δίκιο μας  

Ο μοναδικός τρόπος για να γίνει καλύτερη η ζωή μας είναι οργανωμένα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, όλα όσα μας ανήκουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο Συνδικάτο μας, κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία, για να βάλουμε εμπόδια σε αυτά και τα μελλοντικά σχέδιά της που θα μας έχουν πάντα στο στόχαστρο.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις των 6 συναδέλφων και θα οργανώσουμε την πάλη μας ώστε να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας, να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας, των εργολάβων – δουλεμπόρων.

Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Διεκδικούμε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ και την κατάργηση του καθορισμού του με Υπουργική Απόφαση, επαναφορά όλων τα Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα.