ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Οι εργαζόμενοι να κάνουν κριτήριο ψήφου τη ζωή τους!

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Στο Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική και το Νοσοκομείο Καρύστου περιόδευσε την Παρασκευή 22 Μάρτη ο Κώστας Μασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Τον Κ. Μπασδέκη συνόδευαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου Δημήτρης Παρασκευάς, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κούλα Βρανά και Μιχάλης Μπάνος καθώς και υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Καρύστου.

Ο Κ. Μπασδέκης συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανέδειξε ότι και αυτά αποτελούν κρίκο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ότι η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι έχουν ευθύνες για τη συγκάλυψη των ελλείψεων τόσο στην πολιτική προστασία, όσο και στην υγεία, έχουν ευθύνες στη διαχείριση της φτώχιας.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους, κάνουν κριτήριο ψήφου τη ζωή τους αλλά και τη στάση του ΚΚΕ μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορεί ο λαός να κάνει τη διαφορά!

Στο Λιμεναρχείο Καρύστου με τη Λιμενάρχη

 

Στο Λιμεναρχείο

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Λιμεναρχείο Καρύστου όπου ο Κ. Μπασδέκης κάλεσε το προσωπικό, παρά τις ιδιαιτερότητες του χώρου εργασίας του, να διεκδικήσει την αποκατάσταση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης: «Σε αυτό τον αγώνα το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας πρέπει να βρίσκεται στο πλάι του λαϊκού κινήματος, απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης. Άλλωστε το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του στη βουλή επανειλημμένα έχει αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα».

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου ο Κ. Μπασδέκης συνομίλησε με το προσωπικό και τον Διοικητή και Υποδιοικητή του Κλιμακίου. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικό ώστε η υπηρεσία να μπορεί να καλύψει επαρκώς την περιοχή της Καρύστου. Το προσωπικό του Κλιμακίου αποτελείται από 15 μόνιμους υπαλλήλους και ενισχύεται με περίπου 10 εποχικούς  που προσλαμβάνονται για την αντιπυρική περίοδο, που για την Εύβοια ξεκινά την 1η Απρίλη, ένα μήνα νωρίτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Κώστας Μπασδέκης και Δημήτρης Παρασκευάς με υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” έξω από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου

Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε προς τους πυροσβέστες: «Η μάχη που δίνεται με τις φλόγες και τα άλλα καιρικά φαινόμενα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού είναι άνιση εξαιτίας της διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων που έχουν αφήσει στη μοίρα του το Πυροσβεστικό Σώμα.

Χαρακτηριστικό για το πως αντιμετωπίζει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, είναι το γεγονός πως το επάγγελμα του Πυροσβέστη δε συγκαταλέγεται στο Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρύστου

 

Το ΚΚΕ διεκδικεί, μέσα και έξω από τη βουλή, με τους εκλεγμένους του και τις δυνάμεις του στο κίνημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που συχνά να εκπαιδεύεται με ευθύνη της υπηρεσίας και του κράτους, για επάρκεια μέσων πυρόσβεσης και ατομικής προστασίας των ίδιων των πυροσβεστών. Διεκδικεί να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα στα ΒΑΕ.

Άμεση ανάγκη είναι η ενίσχυση και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, όπως και συνολικά του ΠΣ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ώστε να είναι δυνατή η πρόληψη και η έγκαιρη καταστολή των πυρκαγιών που έχουν ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα την Εύβοια αλλά και ειδικά την Κάρυστο».

Στο Νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο Καρύστου με το Διοικητή

 

Στο Νοσοκομείο Καρύστου ο Κ. Μπασδέκης ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, τόνισε πως: «Για το ΚΚΕ, η υγεία αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας! Δεν είναι πολυτέλεια στον 21ο αιώνα οι κάτοικοι της Καρύστου, του Μαρμαρίου, των γύρω χωριών να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και νοσηλείας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν στην Αθήνα ή τη Χαλκίδα. Γι αυτό στηρίζουμε με κάθε τρόπο την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Καρύστου.

Ο αποφασιστικός αγώνας των κατοίκων της περιοχής και του προσωπικού του Νοσοκομείου πριν μερικά χρόνια απέτρεψε να μετατραπεί το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας και αυτό αποτελεί ζωντανή απόδειξη πως οι αγώνες μπορούν να φρενάρουν αντιλαϊκές εξελίξεις, να έχουν θετικά αποτελέσματα για το λαό.

Σήμερα όμως είναι ανησυχητικό το γεγονός πως σημαντικό μέρος του προσωπικού, περίπου 30%, εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (προγράμματα ΟΑΕΔ, επικουρικοί κλπ). Μάλιστα, στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση της αυτονομίας των Νοσοκομείων, μέρος αυτών των συμβάσεων γίνονται με χρηματοδότηση από πόρους του ίδιου του Νοσοκομείου και όχι με πρόβλεψη και κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η πολιτική αυτή κρατά σε ομηρία το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Παράλληλα, υπονομεύει τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καρύστου για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο λαό της περιοχής καθώς εκπαιδευμένο προσωπικό αναγκάζεται να φύγει και νέο να εκπαιδευτεί εκ νέου. Επίσης, η πρόσληψη προσωπικού από το ίδιο το Νοσοκομείο μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του σε περίπτωση που δεν μπορεί με άλλο τρόπο να καλύψει τη μισθοδοσία του προσωπικού».

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιόδευσε στους χώρους του Νοσοκομείου. Ο Κ. Μπασδέκης κάλεσε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, να παλέψουν για να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα στους υγειονομικούς, να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων. Παλεύει καθημερινά για την οργάνωση των εργαζομένων, προωθεί αυτά τα αιτήματα στη βουλή, την ευρωβουλή, την περιφέρεια και το δήμο. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα συμβάλει στο δυνάμωμα αυτής της πάλης, θα αποτελέσει μήνυμα αντεπίθεσης για το δίκιο των εργαζομένων».