ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλία Αλμυρού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλία Αλμυρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για την τοποθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλία Αλμυρού

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς τη Δευτέρα 15.4.2019,  αναδείξαμε  το θέμα της μετεγκατάστασης και τοποθέτησης μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στον οικισμό ΤΑΡΣΟΥ, μπροστά μάλιστα στην παραλία «Αλμυρός». Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση κατοίκων του Κυρακίου, για μια επένδυση που θα είναι καταστροφική για το οικοσύστημα και την καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού, αφού αποτελεί  την μοναδική  επιλογή παραθερισμού γι΄αυτούς και όχι μόνο.

            Όπως διαπιστώθηκε, η επιχείρηση ξεκίνησε την τοποθέτηση κλωβών, αφού έλαβε τη σχετική έγκριση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφού είχαν προηγηθεί θετικές γνωμοδοτήσεις τόσο της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου (ομόφωνα), όσο  και του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, όπου συμμετείχαν μόνο η δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

            Η δήμαρχος κυρία Πούλου, κατά την προσφιλή τακτική της, αρνήθηκε να αναλάβει την εξόφθαλμη πολιτική ευθύνη της, για μια απόφαση που μπορεί να καταδικάσει έναν οικισμό σε υποβάθμιση και την μοναδική παραλία του σε ερημοποίηση, με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή.  Αντίθετα, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ισχυριζόμενη ότι τόσο η Δημ. Κοινότητα Κυριακίου, όσο και η ίδια «εξαπατήθηκαν» και δεν γνώριζαν τι … ψήφιζαν !

Τελικά, μετά και από παρέμβαση κατοίκων της περιοχής, το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο,  το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση της θετικής του γνωμοδότησης στην επόμενη συνεδρίασή του και να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποτροπή της εγκατάστασης της ιχθυοκαλλιέργειας στην συγκεκριμένη θέση.

Καταγγέλλουμε λοιπόν όσους αιρετούς, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, έχουν συμβάλλει σε ένα οικολογικό έγκλημα σε βάρος της περιοχής αυτής και των κατοίκων της.

Καλούμε τους κατοίκους  του Κυριακίου να μην δεχτούν τετελεσμένα, αλλά να αντιδράσουν άμεσα. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους !

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς θα σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους.

Παράλληλα, θα συμμετέχουμε σε κάθε θετική ενέργεια και διαδικασία, μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα του Δήμου, για να εμποδίσουμε την ζημιά στο περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΔΙΑΣ

ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ