Σε συγκέντρωση στα Βάγια μίλησαν την Κυριακή 12 Μάη ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας με τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης

.   14 Μαΐου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε συγκέντρωση στα Βάγια μίλησαν την Κυριακή 12 Μάη ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας με τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συγκέντρωση στα Βάγια μίλησαν την Κυριακή 12 Μάη ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας με τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Γιάννης Βάγγος, αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

Λίγες ημέρες πριν, την Πέμπτη 9  Μάη ο Αντώνης Τουλουμάκος με τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους Φρόσω Παπαδημητρίου και Ελένη Βουδούρη περιόδευσαν στα Βάγια, επισκεπτόμενοι το ΚΑΠΗ, τις υπηρεσίες του Δήμου και τα μαγαζιά.

Με αφορμή τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

************

ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ!

            Οι κάτοικοι των Βαγίων, δηλαδή της μεγαλύτερης Κοινότητας του Δήμου Θηβαίων αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία οξύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

            Τα πιο σοβαρά – και όχι βέβαια τα μοναδικά – είναι τα εξής:

  • Πρώτο και κύριο ζήτημα, αυτό της ύδρευσης. Το νερό των γεωτρήσεων από τις οποίες υδρεύεται το χωριό είναι ακατάλληλο για πόση. Ακόμη περισσότερο, το δίκτυο ύδρευσης είναι προβληματικό, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σπίτια να μην έχουν νερό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.
  • Δεύτερο ζήτημα, το συνεχόμενο κλείσιμο υπηρεσιών, οι οποίες εξυπηρετούν και τη Δημοτική Ενότητα Θίσβης. Το ταχυδρομείο πλέον λειτουργεί μόνο για την αλληλογραφία, ο Αστυνομικός Σταθμός έκλεισε, το ένα από τα δύο Δημοτικά Σχολεία έχει μετατραπεί σε τετραθέσιο, ενώ η παραμονή της μοναδικής Τράπεζας είναι εξίσου αμφίβολη για τα επόμενα χρόνια.
  • Τρίτο ζήτημα, η έλλειψη παιδικής χαράς και η εγκατάλειψη των κοινοχρήστων χώρων.
  • Τέταρτο, η πραγματική εγκατάλειψη των αγροτών όσον αφορά την κατασκευή και λειτουργία των αυτονόητων αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων.
  • Πέμπτο, η ολοένα και πιο αραιή συγκοινωνία με τη Θήβα και η σχεδόν απαγορευτική πρόσβαση στη Λιβαδειά.

            Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Της πολιτικής που τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δίνει στους λίγους. Την ώρα που ο κόσμος δεν έχει νερό να πιει, στην περιοχή μας δίνονται εκατομμύρια σε εργολάβους και βιομηχάνους για έργα που μυρίζουν επιχειρηματική κερδοφορία, όπως η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

            Αυτή την πολιτική υπηρετούν κατά γράμμα μία σειρά τοπικοί παράγοντες και στα Βάγια, οι οποίοι εναλλάσσονται στα διάφορα αξιώματα επί δεκαετίες και στην ουσία έχουν βάλει πλάτη για να φτάσουμε ως εδώ. Οι συγκεκριμένοι εκλεγμένοι και εκ νέου υποψήφιοι είναι μέρος των προβλημάτων, όχι της λύσης τους.

            Για το λόγο αυτό, είναι κρίσιμο ο λαϊκός κόσμος του χωριού να τους γυρίσει την πλάτη.

Να ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματα, οι αιτίες των οποίων θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών. Να στηρίξει εκείνους οι οποίοι θα σταθούν στο πλευρό του, διεκδικώντας έργα υποδομής, μέτρα ελάφρυνσης και σύγχρονες και στελεχωμένες υπηρεσίες.