Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Βοιωτίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Βοιωτίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, για μια ακόμη χρονιά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να μορφωθούν, να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.  Από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, δίνουμε τη μάχη συλλογικά ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας. Οργανωνόμαστε στα σωματεία, φτιάχνουμε επιτροπές, προχωρούμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Συναδέλφισσα, συνάδελφε, έχουμε αρκετή εμπειρία πλέον από την περιπέτεια που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή/αναπληρώτρια

Τους υποτιθέμενους 10.000 διορισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ακολούθησαν οι 20.000 «διορισμοί» της υπουργίας Φίλη και οι «μαζικοί διορισμοί» σε βάθος τριετίας της υπουργίας Γαβρόγλου. Για μια ακόμα χρονιά, άνοιξαν το ζήτημα των περιβόητων κριτηρίων διορισμού με σαφή στόχευση τον «εμφύλιο» στο χώρο των αναπληρωτών, ανάλογα με το ποια κριτήρια πληροί η κάθε υποομάδα. Στην ουσία, με τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, τόσο στην Α/βάθμια όσο και στη Β/βάθμια, τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών (αν και εφόσον γίνουν) θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης για χιλιάδες από εμάς με τις περικοπές προσωπικού, όπως επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ, στις οποίες έχει δεσμευθεί και αυτή η κυβέρνηση.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Έχουν τεράστια ευθύνη οι ηγεσίες των ομοσπονδιών, αλλά και κάποιων σωματείων, που μπαίνουν στη διαδικασία «διαπραγμάτευσης». Διαπραγμάτευσης της ζωής μας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε που είσαι μόνιμος εκπαιδευτικός

Μην περιμένεις άλλο, μην πιστεύεις την κυβέρνηση, όταν ισχυρίζεται ότι “παλεύει” σιγά-σιγά να επαναφέρει όλα όσα έχεις χάσει το προηγούμενο διάστημα! Θέλουν να κερδίσουν χρόνο, να πάψουμε να διεκδικούμε, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα! Η κυβέρνηση σε θέλει ένα πολυεργαλείο που θα κάνει τα πάντα και θα «συμφέρει». Και η «ευθύνες» που καλείσαι να αναλάβεις είναι όλο και περισσότερες. Ας μην ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν μιλούσαμε για τον νόμο 4547/2018 για τις Νέες Δομές και την «περιγραφική παιδαγωγική έκθεση», που από το πνεύμα συγκρότησης των εντύπων επαναβεβαιώνεται η συνολική στόχευση του νόμου, δηλαδή να μετατραπούν οι εκπαιδευτικοί σε “πολυεπιστήμονες” και το γενικό σχολείο να επιφορτιστεί όλη την αναγκαία επιστημονική παρέμβαση χωρίς τις αναγκαίες υλικές και έμψυχες προϋποθέσεις. Ας μην ξεχνάμε τις απώλειες που έχουμε βιώσει και μισθολογικά (13ος και 14ος μισθός).

Δε θα πειραματιστούμε με τις ανάγκες των μαθητών μας
αλλά ούτε και με τις δικές μας

Καλύτερες μέρες θα έρθουν μόνο μέσα από τη δική μας δράση και συμμετοχή στους αγώνες, με συσπείρωση στα σωματεία μας, στις ΕΛΜΕ και στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα. Με ένα κίνημα μαζικό, διεκδικητικό, που δεν παζαρεύει το πόσα θα χάσουμε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όλοι, μόνιμοι και αναπληρωτές βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Γι΄ αυτά που μας «έκλεψαν», γι΄ αυτά που ζούμε και αυτά που ετοιμάζουν και κυρίως για όσα δικαιούμαστε, χρειαζόμαστε:

  • ομοσπονδία ΜΑΧΗΤΙΚΗ, όπλο στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, για ζωή με δικαιώματα.
  • ομοσπονδία που να βγαίνει ΜΠΡΟΣΤΑ σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα και δε θα διαπραγματεύεται το μέλλον και την ζωή μας.

Όμως δεν έχουμε ανάγκη από:

  • Δυνάμεις που αρνούνται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, γιατί όπως λένε «οι συνάδελφοι δεν έρχονται ποτέ σε γενικές συνελεύσεις, μην περιμένεις πολλά, αφού δεν ασχολούνται δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.»
  • Δυνάμεις που «κολλάνε» πίσω από μία ταμπέλα «τι κι αν το πλαίσιο αφορά τα οδοιπορικά των συναδέλφων ή τις άδειες των αναπληρωτών, δεν το ψηφίζω επειδή είναι του ΠΑΜΕ.»
  • Δυνάμεις που με τα χρήματα που ΕΣΥ δίνεις ως συνδρομή στον σύλλογο «χρηματοδοτούν» εκδηλώσεις για το «μακεδονικό» αλλά την ίδια στιγμή λένε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε λεωφορείο για την Αθήνα και τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών γιατί δεν θα έρθουν άτομα.»
  • Δυνάμεις που δεν κρατούν ΚΑΝ πρακτικά από τα διοικητικά συμβούλια την ώρα που πραγματοποιούνται και τα γράφουν μετά, στο σπίτι.
  • δυνάμεις που πλειοψηφούν μέσα στην ΔΟΕ όπως ΔΑΚΕ/ΔΗ.ΣΥ./ΕΡΑ -ΑΕΕΚΕ) που δεν ψήφισαν ούτε καν απεργία ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο! Καταψήφισαν ακόμα και τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ ενάντια στο νέο Λύκειο-εξεταστικό κέντρο

Όλες αυτές οι δυνάμεις συνάδελφε σε αυτές τις εκλογές θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο σου γιατί;

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙΣ

Αυτό που λένε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς ότι «αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, φύλλο δε θα κουνιόταν», «μόνο το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για να οργανωθούν οι αγώνες» , είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να εκφραστεί ως πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κάλπη.

Σε αυτές τις εκλογές της ΔΟΕ να γίνει αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, για ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, για την αναζωογόνηση των Συλλόγων μας, για τη διαμόρφωση καλύτερων προϋποθέσεων, ώστε να δυναμώσει η κοινή δράση όλων των εργαζομένων, η συμμαχία για την αντεπίθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

 

  • Φτάνει πια η κοροϊδία
  • Ψηφίζουμε αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών