Η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Καλεί στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου στις 16 Ιούνη

.   13 Ιουνίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Καλεί στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου στις 16 Ιούνη

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Πηγή: Eurokinissi

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 16 Ιούνη στις 10 το πρωί, απευθύνει η «Ταξική Ενότητα» (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας).

Η «Ταξική Ενότητα» στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Για την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (μια μέρα πριν του Αγίου Πνεύματος που πολλοί χώροι είναι κλειστοί) την ευθύνη έχει η πλειοψηφία του Συνδικάτου που ενώ γνώριζε ότι θα δυσκολέψει τη συμμετοχή όποιων συναδέλφων ήθελαν να συμμετάσχουν, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την προσπάθεια για μαζικοποίηση του Συνδικάτου υιοθετώντας πρακτικές για τις οποίες φημίζεται η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Η «Ταξική Ενότητα» έγκαιρα προσπάθησε να προχωρήσει η διαδικασία για άλλη ημερομηνία  στην οποία συμφώνησε αρχικά και ο πρόεδρος του συνδικάτου, αλλά μετά τα γύρισε. Δυστυχώς αποτελεί μαύρη σελίδα στο Συνδικάτο μας οι πρακτικές της πλειοψηφίας όπου δεν κοιτάζουν πώς να διευκολύνουν τη συμμετοχή, αλλά το πώς θα βάλουν περισσότερα εμπόδια. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Συνέλευση διότι τα προβλήματα των εργαζομένων στο Μέταλλο έχουν οξυνθεί με:

– Τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στην περιοχή λόγω της τεράστιας εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφαλείας.

– Τις χιλιάδες απλήρωτες ή  κακοπληρωμένες ώρες δουλειάς σε μια σειρά χώρους εργασίας λόγω της μη υπογραφής κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις ανάγκες μας.

Όλα τα παραπάνω είναι απόρροια των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτών που προηγήθηκαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) αφού αποτελούν στρατηγικές αποφάσεις της ΕΕ στην οποία συμμετέχουν και συναποφασίζουν. Είναι επίσης ευρέως γνωστές οι απόψεις της ΝΔ για επταήμερη εργασία οι οποίες δεν αποτελούν κάτι καινούριο, αφού με τον έναν ή άλλον τρόπο εφαρμόζονται χρόνια τώρα σε πολλούς χώρους και τις οποίες θέλει να εφαρμόσει παντού.

Το ζητούμενο για όλους αυτούς είναι η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου με αντίτιμο το χαμηλό εργατικό κόστος, δηλαδή τη συνέχιση της συμπίεσης των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Θα τους αφήσουμε;

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα θέλουμε στις Συνελεύσεις των Συνδικάτων να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας ώστε να συζητήσουμε το πώς θα σχεδιάσουμε και θα οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Όλοι και όλες στη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας 

Κυριακή 16 Ιούνη – 10 π.μ. – Συνεδριακό Κέντρο Θήβας».