ΔΗΛΕΣΙ : Με μεγάλη επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΛΕΣΙ : Με μεγάλη επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιούνη στο Δήλεσι η προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟΒ Οινοφύτων – Αυλώνα του ΚΚΕ. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στέλνοντας μαχητικό μήνυμα για την ενίσχυση του Κόμματος μπροστά στην εκλογική μάχη της 7ης Ιούλη.

Κεντρική ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Μαρία Δανασή – Διαμαντάρη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Βοιωτία, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Στις 7 Ιούλη δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο δυνατός θα είναι ο λαός την επόμενη μέρα, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η ελπίδα και η προοπτική. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις κάλπες: Πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, πόσο μεγάλη θα είναι η δύναμή μας.

Σας καλούμε να σκεφτείτε και να εκτιμήσετε ότι οι πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ είναι παρούσες, είναι στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ: Είναι οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι των τριών μνημονίων, οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου που ονομάζονται αναδιαρθρώσεις, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Ειδικότερα για τα προβλήματα της περιοχής του Δήμου Τανάγρας, στον οποίο βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας με ταυτόχρονα μεγάλη αγροτική παραγωγή, η Μαρία Δανασή – Διαμαντάρη ανέφερε:

«Εδώ λοιπόν που παράγεται μεγάλο μέρος του πλούτου της χώρας, που ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης εκατοντάδες βιομηχανίες αύξησαν τα κέρδη τους, εμείς “απολαμβάνουμε”: Τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση, αύξηση 300% των καρκίνων, ένα ΙΚΑ Οινοφύτων χωρίς γιατρούς, ένα Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου χωρίς υποδομές, χωρίς ασθενοφόρο, αποκλεισμένοι από στοιχειώδεις παροχές Υγείας, έλλειψη συγκοινωνιών, σχολεία σε κοντέινερς, υποστελεχωμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία που αδυνατεί να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενο βιομηχανικό ατύχημα, παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Για όλα αυτά είναι βαριές οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, αναφερόμενη στην ανάγκη να δοθεί η εκλογική μάχη τις τελευταίες ημέρες με πείσμα και αποφασιστικότητα, κόντρα σε ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς, κάλεσε τους συγκεντρωμένους:

«Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Με πίστη και αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαϊκού κινήματος, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δίνοντας ψήφο στο ΚΚΕ, να εκλέξουμε κομμουνιστή βουλευτή στη Βοιωτία. Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας την επόμενη μέρα».