ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

laiki_syspirosi

 Εργαζόμενοι ,  μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες  , συνταξιούχοι,   άνεργοι , νέοι και νέες  

Ζούμε κρίσιμες εξελίξεις που επιβάλλουν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά , να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε τη σφοδρή , αντιλαική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι .

Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με τη συμμετοχή στη δράση και τη μαχητική στάση στις τοπικές , περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη ώστε να δείξει ο λαός τη δύναμη του ,να χρησιμοποιήσει την ψήφο του σαν όπλο Αντίστασης και Λαικής Αντεπίθεσης , για τα δικά του συμφέροντα και δικαιώματα .

.Να πάμε μαζί  γιατί μαζί μπορούμε  να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαική πολιτική που χειροτερεύει τη ζωή των λαικών οικογενειών και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας.

 Μαζί μπορούμε να απελευθερώσουμε τη δύναμη που έχει ο λαός στα χέρια του, να αλλάξουμε το συσχετισμό ,να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για τις εργατικές –λαικές οικογένειες. Διαφορετικές απόψεις ακόμα και διαφωνίες θα τις συζητάμε συλλογικά ,θα τις εξετάζουμε μέσα στο δρόμο του αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. Να αρνηθεί ο λαός να πληρώσει τα βάρη της κρίσης ,των ελλειμάτων και του χρέους που προκάλεσαν η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων και η αντιλαική πολιτική,

Να απορρίψει αποφασιστικά την επικίνδυνη λογική ότι «οι θυσίες θα πιάσουν».

Σας λένε ψέματα. Μιλούν για τη χρεωκοπία της χώρας και χρεωκοπούν τις λαικές οκογένειες , δίνοντας. τεράστια ποσά  στους τραπεζίτες και στα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας.

Σας λένε ψέματα. Τα  μέτρα που περιέχει το «μνημόνιο» και το «επικαιροποιημένο μνημόνιο» είναι μέρος των προγραμμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ ,με  τη δική τους συνενοχή έχουν συμφωνηθεί στην Ευρωπαική Ενωση  πριν πολλά χρόνια .

Ξεπεράστε πιέσεις και ψεύτικα διλλήματα ,πάρτε τις αποφάσεις σας και παλέψτε μαζί με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ,το συνδυασμό που καταδικάζει το αντιλαικό «μνημόνιο» και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ,που βρίσκεται δίπλα σου και αγωνίζεται  για κάθε λαικό πρόβλημα , για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαικών αναγκών.

Το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας , στον οποίο συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που εναντιώνονται στην αντιλαική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , λαικές δυνάμεις που συναντήθηκαν στους καθημερινούς αγώνες , στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ , της ΠΑΣΥ , της ΠΑΣΕΒΕ ,του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) , της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε).

Μην αφήνετε  τη ζωή σας και το μέλλον των παιδιών σας στα χέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας  και  προωθούν τις αντιλαικές πολιτικές,  τα  βάρβαρα αντιλαικά μέτρα  , μαζί  με την  Ευρωπαική Ενωση (Ε.Ε) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.).

Μην εμπιστεύεσθε τις δυνάμεις του συμβιβασμού ,το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τα  κάθε λογής αναχώματα που καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες , διευκολύνοντας την αντιλαική επίθεση του κεφαλαίου ,της Κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ενωσης.

Αντιπαλέψτε , καταψηφίστε τους συνδυασμούς που στηρίζουν τα κόμματα αυτά , γιατί είναι φορείς της πολιτικής και των μέτρων που αυξάνουν την ανεργία , μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις , καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , αντιμετωπίζουν την Υγεία , την Πρόνοια , την Παιδεία σαν εμπόρευμα , υποβαθμίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες , παραδίνουν το περιβάλλον στα μεγάλα συμφέροντα , ξεκληρίζουν τη μκρομεσαία αγροτιά , στραγγαλίζουν τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους.   

Οι συνδυασμοί που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ, την Ν.Δ, το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν δημοτικές ή νομαρχιακές αρχές, ακόμα και σαν αντιπολίτευση αποτέλεσαν παράγοντα επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων.

Είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη  για να περάσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι συμβάσεις παραχώρησης και τα διόδια και τώρα κάνουν τους ανήξερους.

Αυτοί που εμφανίζονται σαν «αυτοδιοικητικοί» , «Ανεξάρτητοι», «Αντάρτες» επιδιώκουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας για να τη χρησιμοποιήσουν ενάντια σας.   

Γυρίστε τους την πλάτη. Ξεπεράστε την παγίδα της αποχής.

Η αγανάκτηση , η οργή σας για το «μνημόνιο»  και τη χειροτέρευση της ζωής σας θα πιάσουν τόπο , θα μετατραπούν σε ισχυρή δύναμη με τη στήριξη , με το δυνάμωμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.  

Η πείρα που έχετε συγκεντρώσει  δείχνει το δρόμο. 

Ότι άφησε στην μέση ο «Καποδίστριας» έρχεται να το αποτελειώσει ο «Καλλικράτης», η νέα διοικητική , αντιδραστική μεταρρύθμιση που δημιουργεί καλύτερους όρους για την κερδοφορία του κεφαλαίου, σε βάρος  των εργαζομένων , των λαικών στρωμάτων. 

Ο «Καλλικράτης» είναι εργαλείο στα χέρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Προσέξτε πολύ !

«Καλλικράτης» σημαίνει :

 • Πρόσθετη φορολογία για τις λαικές οικογένειες.
 • Πάρα πέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.
 • Τα κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία θα περάσουν στην τοπική διοίκηση, θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο , θα λειτουργούν με πιο σκληρά επιχειρηματικά κριτήρια, πουλώντας πανάκριβα τις υπηρεσίες Υγείας.
 • Ακόμα περισσότερη εμπορευματοποίηση , ιδιωτικοποίηση της Παιδείας , μορφωτική υποβάθμιση. Σχολεία που θα λειτουργούν με ακόμα πιο ταξικά-οικονομικά κριτήρια, συνδεδεμένα με τις επιχειρήσεις.
 • Παράδοση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής Κληρονομιάς στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα .Στο στόχαστρό τους είναι οι παραλίες, τα δάση, οι ορεινοί όγκοι και κάθε σπιθαμή γης της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας για να αυξήσουν τα  κέρδη τους.
 • Απολύσεις  συμβασιούχων στους δήμους.                                   

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο ένας είναι αυτός που ζούμε σήμερα που η εξουσία και τα μέσα παραγωγής είναι στα χέρια της πλουτοκρατίας. Κριτήριο της ανάπτυξης είναι τα κέρδη και η δύναμη των τραπεζιτών , των Βιομηχάνων , των εφοπλιστών , των μεγαλεμπόρων  ανεξάρτητα αν η οικονομία είναι σε άνοδο η σε κρίση.

Είναι  ο δρόμος της ανάπτυξης που γεννάει τις κρίσεις ,οξύνει τα προβλήματα της εργατικής τάξης ,της αγροτιάς , των μικρών επαγγελματιών , βιοτεχνών και εμπόρων , υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

Είναι ο δρόμος της ανεργίας , της φτώχειας , της ανασφάλειας που καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες με δόλωμα τη λεγόμενη «πράσινη Ανάπτυξη» ,τα «φωτοβολταικά» και τον «Αγροτουρισμό» που χρησιμοποιούν για να κοροιδέψουν τους αγρότες , για να διασκεδάσουν τις σκληρές συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής , το ξεκλήρισμα.

Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης είναι αυτός που το τιμόνι της εξουσίας θα είναι στα χέρια του λαού  , οι πηγές του πλούτου , τα μέσα παραγωγής λαική περιουσία και το κριτήριο της ανάπτυξης η ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

Σ’αυτό το δρόμο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στον κοινωνικοποιημένο  τομέα της οικονομίας και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς μπορούν να πιάσουν τόπο  και τα πλεονεκτήματα της Αν. Στερεάς –Εύβοιας ,να συνδυαστεί η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου , η ανάπτυξη της βιομηχανίας,  της αγροτικής παραγωγής , του τουρισμού , με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό –κοινωνικό έλεγχο,  προς όφελος του λαού.

Σ’αυτό το δρόμο ανάπτυξης μπορεί  να εξασφαλιστεί πλήρη –σταθερή εργασία για όλους , δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες , ανάπτυξη του λαικού πολιτισμού και αθλητισμού , να ζωντανέψει η ύπαιθρος , να εξασφαλιστεί η ισοτιμία των γυναικών , το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτή είναι η λύση για το λαό μας.  Αυτή την προοπτική κτίζουμε μέσα στην καθημερινή πάλη , σε κάθε πολιτική μάχη.     

 

Εργαζόμενοι ,  μικρομεσαίοι αγρότες  και επαγγελματίες , συνταξιούχοι , 

Άνεργοι , νέοι και νέες 

Όσο πιο δυνατή είναι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόσο θα παλεύει πιο δυνατά για τα δικά σας συμφέροντα.

 • Για να εμποδίσουμε την αντιλαική πολιτική , την επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου που θα κλιμακωθεί την επόμενη περίοδο .
 • Να οργανώσουμε ισχυρό κίνημα Αντίστασης και Διεκδίκησης με βάση τις δικές σας ανάγκες ,τις λαικές ανάγκες. 

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ : 

 • Πλήρη –σταθερή εργασία , μέτρα προστασίας των ανέργων.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις , σύγχρονα ασφαλιστικά , εργασιακά δικαιώματα , κατάργηση των αντεργατικών νόμων που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.   
 • Αποκλειστικά δημόσια –δωρεάν Υγεία , Πρόνοια , Παιδεία.
 • Φτηνή , ασφαλή κατοικία , μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών ,  μέτρα προστασίας της μητρότητας , κρατικούς – δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
 • Αντιμετώπιση της μάστιγας των Ναρκωτικών.
 • Ανάπτυξη του λαικού Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 • Μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος , του δασικού πλούτου.
 • Σύγχρονο οδικό δίκτυο , κοινωνικές , Πολιτιστικές , Αθλητικές υποδομές  στην υπηρεσία του λαού , κατάργηση των διοδίων. 
 •  Αντιμετώπιση της μάστιγας των Ναρκωτικών.
 • Υπεράσπιση , διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
 • Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% , κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαικής κατανάλωσης.