Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

Να μπει τέρμα στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ!

Παρέμβαση του Κώστα Κέκη, επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του ΔΣ Κύμης Αλιβερίου για την καύση του RDF:

«Μας προξενεί εντύπωση ότι η παράταξη «Δήμος για όλους» φέρνει για συζήτηση έκτακτα, ως προ ημερήσιας διάταξης, ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο όμως δυστυχώς δεν είναι καινούριο! Αφορά το λαό της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και γι αυτό θεωρούμε πως θα έπρεπε έγκαιρα να τεθεί για να είναι και αυτοί ενήμεροι.

Υπενθυμίζουμε ότι εμείς από την πρώτη στιγμή, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, στη βουλή, την Περιφέρεια και το Δήμο, έχουμε αναδείξει το θέμα της καύσης του καρκινογόνου RDF, όπως και των ΠΕΤ-ΚΟΚ και λυματολάσπης, από την ΑΓΕΤ – Lafarge. Είμαστε μπροστά  στη οργάνωση της πάλης των κατοίκων και των εργαζομένων ώστε να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημα για να μπει τέρμα στην καύση RDF, ΠΕΤ-ΚΟΚ και λυματολάσπης.

Όψιμα, εδώ και δύο περίπου χρόνια, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ στον προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου προώθησαν και ψήφισαν μαζί με την Περιφερειακή αρχή της ΝΔ και τις άλλες παρατάξεις, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, τη συγκρότηση της λεγόμενης «Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τη λειτουργία των βιομηχανιών του Αλιβερίου και την καύση του RDF». Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουν στον καιάδα το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Αλιβερίου ενάντια στην καύση RDF λέγοντας ναι στην καύση υπό όρους! Μάλιστα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, τον δήθεν «Κοινωνικό Έλεγχο», γίνεται προσπάθεια να γίνουν συνένοχοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής καθώς καλούνται να «συνετίσουν» το μονοπώλιο της Lafarge για να καίει το σκουπιδαριό με οικολογικό και υγιεινό τρόπο!

Τώρα, με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, η παράταξη της κ. Θαλασσινού συμπλέει με τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν την άδεια για την καύση του RDF και των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν, των κ. Μπουραντά,  παλιότερα ως Νομάρχη και τώρα ως Δήμαρχου, και του κ. Θωμά επίσης ως Δήμαρχου. Ίσως διάβασαν στην ιστοσελίδα της ΑΓΕΤ πως η καύση RDF είναι οικολογική και επιδιώκουν να εγκαινιάσουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, τώρα που έχει πάρει φόρα, την «πράσινη ΑΓΕΤ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων υποστηρίζοντας το πάγιο αίτημα για σταμάτημα εδώ και τώρα της καύσης του καρκινογόνου RDF! Δε μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα να καταδικάσουμε τα παιδιά μας να αναπνέουν καρκίνο! Για αυτό θα καταψηφίσουμε όπως άλλωστε με συνέπεια έκαναν οι εκλεγμένοι μας και στην Περιφέρεια Στερεάς το προηγούμενο διάστημα».

Το θέμα αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την αιτιολογία πως τέθηκε αιφνιδιαστικά και έτσι δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύονται πως θα ενημερώσουν το λαό της ευρύτερης περιοχής και θα παλέψουν ώστε να σταματήσει η καύση του RDF.