ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ : Άχνα δεν βγάζουν οι εργατοπατέρες για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ : Άχνα δεν βγάζουν οι εργατοπατέρες για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων

«Λέμε σε όλους τους εργατοπατέρες πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με το ταξικό εργατικό κίνημα στην περιοχή», τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Εργατικό Κέντρο Θήβας με αφορμή τη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 25 Οκτώβρη κατά την οποία οι εργατοπατέρες «δεν έβγαλαν άχνα» ούτε για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, ούτε για τις συμφωνίες της κυβέρνησης της ΝΔ με τα αμερικανοΝΑΤΟικά γεράκια για τις βάσεις, ούτε για τη νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Άχνα δεν έβγαλε για όλα αυτά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΘ, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη σκόπιμη επιδίωξή τους να κρύβουν ότι όλα τα ανωτέρω αποτελούν πλευρές της επίθεσης που δέχονται συνολικά οι εργάτες», τονίζει η ΔΑΣ, προσθέτοντας πως «καμία κουβέντα έστω σε μια προσπάθεια για την αποτίμηση της απεργίας στις 2/10/19 και τι θα μπορούσαν άλλωστε να πουν αφού έκαναν τα πάντα για να μην κουνηθεί φύλλο στους χώρους δουλειάς καθ’ υπόδειξη της “συνδικαλιστικής μαφίας” της ΓΣΕΕ. Έτσι βάζουν “πλάτες” αυτές οι δυνάμεις για να περνάει η αντεργατική πολιτική.

Άχνα δεν έβγαλαν επίσης όταν αναφερθήκαμε στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες στην επιχείρηση “ΣΑΡΑΝΤΗ” στα Οινόφυτα, με το Συνδικάτο ΦΑΡΜΑΚΟΥ και με αιχμή των αιτημάτων τους το σταμάτημα του δουλεμπορίου των εργολάβων και την υπαγωγή όλων στην εταιρεία “ΣΑΡΑΝΤΗ” με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Δ. Δημητρίου αδιάντροπα δήλωσε ότι δεν ήξερε, δεν καλέστηκε από το Σωματείο.

Τι άλλο θα μπορούσαν να πουν εδώ όμως; Και πολύ περισσότερο να συμπαρασταθούν στην πύλη του εργοστασίου; Όταν πριν λίγες μέρες -όπως μας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον εργολάβο του “ΣΑΡΑΝΤΗ”- “συνεργάζονταν” με τον εργολάβο για να τους στείλει τους εργάτες να ψηφίσουν στις εκλογές του σωματείου “Μεταλλουργικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Βοιωτίας – Εύβοιας” που γίνονταν κάπου στα κρυφά. Από την άλλη όμως, λαλίστατος με ύφος χιλίων καρδιναλίων και προκλητικός, ο πρόεδρος του ΕΚΘ εξαπέλυε απειλές για κυρώσεις και διαγραφές ενάντια στα τρία ταξικά σωματεία που έχουν καταθέσει αγωγή ενάντια στο 16ο νόθο και με συμμετοχή της εργοδοσίας συνέδριο του ΕΚΘ.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, για άλλη μια φορά, ο “ενωτικός” κ. Δημητρίου να μας εγκαλέσει (;) γιατί δεν αποχωρούμε από το ΕΚΘ υποδεικνύοντάς μας να φτιάξουμε άλλο Εργατικό Κέντρο!!! Σιγή ιχθύος όμως για αυτά από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ)!!!

Καταλαβαίνουμε απόλυτα το μένος του προέδρου του ΕΚΘ και της ομάδας του (ΣΑΕΚΕ πρώην ΠΑΣΚΕ) γιατί τους είμαστε εμπόδιο, δεν μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τις “βρωμιές” τους, γιατί αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους τις σχέσεις τους με την εργοδοσία και τους εργολάβους της περιοχής, τον επιζήμιο για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ρόλο τους.

Να, ποιοι είναι οι διασπαστές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αυτοί που μιλάνε συνέχεια για “ενότητα” και στην πράξη στήνουν σωματεία-“σφραγίδες” σε κλάδους όπου ήδη υπάρχουν σωματεία όπως έκαναν στον κλάδο του Μετάλλου με το “Σιδηροβιομηχανίας” και το “Μεταλλουργικών κ.α. Βοιωτίας – Εύβοιας” που το μόνο που κάνουν είναι εκλογές στα “κρυφά” σε συνεργασία με την εργοδοσία, για να βγάζουν αντιπροσώπους στο ΕΚΘ, την ΠΟΕΜ και τη ΓΣΕΕ και να διατηρούνται οι ίδιοι στις καρέκλες τους. Όπως και στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων και τους καταγγείλαμε το προηγούμενο διάστημα.

Λέμε σε όλους αυτούς τους εργατοπατέρες, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με το ταξικό εργατικό κίνημα στην περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής πρέπει να βγάζουν κρίσιμα συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες τους».