Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου

4/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία για άλλη μια φορά κάνει το άσπρο μαύρο.

Χρησιμοποιούν την τακτική του Γκέμπελς. Πες – πες κάτι θα μείνει.

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου οι δυνάμεις του Εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προχώρησαν στη διάλυση του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της.

Έτσι έχουν μάθει όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Όταν συνειδητοποιούν ότι ο κλάδος στο Μέταλλο τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ονομάζουν τραμπούκους και τρομοκράτες τους εκλεγμένους συνέδρους από τα σωματεία. Έχουν μάθει πίσω από κλειστές πόρτες να λειτουργούν. Έτσι έκαναν και με τη στήριξη όλων των μνημονίων, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

Γι’ αυτό και κρατάνε σε απαξίωση τα συνδικάτα. Γιατί αυτή η πρακτική συμφέρει την Εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που στήριξαν και στηρίζουν.

Ξεχνούν σκόπιμα να πουν ότι:

  • Δεν ήθελαν να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο και αυτό το ονομάζουν Δημοκρατία.
  • Ήθελαν να γίνει ένα συνέδριο fast track μόνο για να ξανακαθίσουν στις καρέκλες τους και να προωθούν τα συμφέροντα των σιδηροβιομήχανων.
  • Δεν ήθελαν να γίνει καμιά συζήτηση στο συνέδριο για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.
  • Έφεραν να ψηφίσουν αντιπρόσωποι από σωματεία ανύπαρκτα, κοινώς μαϊμούδες.

Μόνο που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη όταν:

α) εργαζόμενος μέσα στο συνέδριο κατήγγειλε ότι τον εμφανίζουν να ψηφίζει σε σωματείο όταν ο ίδιος την ίδια στιγμή ήταν σε διακοπές.

β) όταν αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι έχουν υπογράψει σε δηλώσεις ότι δεν ψήφισαν ποτέ.

γ) όταν σωματείο έφερε πλαστογραφημένο μητρώο .

δ) όταν έφεραν σωματεία για να νομιμοποιήσει χωρίς Μητρώο που κανείς δε γνωρίζει ποιοι ψήφισαν και αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, κι αν έχουν ψηφίσει σε ένα, σε τρία ή και τέσσερα ακόμη σωματεία.

Όσο για την δήθεν άσκηση τρομοκρατίας στον δικαστικό αντιπρόσωπο σημειώνουμε τα εξής :  Ο ίδιος είχε ετοιμάσει καταστάσεις, ψηφοδέλτια και κάλπες για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, παρόλα αυτά με εντολή του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας η διαδικασία αυτή ακυρώθηκε.

Παρά τις επίμονες προσπάθειές τους το σώμα του συνεδρίου αποφάσισε και απέκλεισε τους νόθους αντιπροσώπους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανένας αντιπρόσωπος δεν τους πίστεψε. Ούτε όσοι έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια τους.

Όσο για το ότι θα μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εδώ γελάει και ο κάθε πικραμένος, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας Μετάλλου στήριζαν και στηρίζει τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, το φθηνό ρεύμα για την μεγαλοεργοδοσία του κλάδου στο όνομα της «ανάπτυξης».

Καλούμε τα Συνδικάτα, τους μεταλλεργάτες για νέες πρωτοβουλίες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να πάρουν μαζικά μέρος την μάχη ενάντια στα δουλεμπορικά γραφεία, στις άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες στους τόπους δουλειάς.

Παρακολουθήστε τις παρεμβάσεις των στελεχών των συνδικάτων στον κλάδο του μετάλλου στους παρακάτω συνδέσμους :

https://youtu.be/t-Mx94nXPlE

https://youtu.be/LVreAsQTn3w

https://youtu.be/f_HQ_YGiku8

https://youtu.be/oUWgMK3Q4sQ