Ερώτηση για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας

.   26 Νοεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ερώτηση για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας

Λαμία, 22/11/2019

Προς τον κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας

To EEEEK (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Χαλκίδας  στεγάζεται 12 χρόνια σε κοντέινερς.

Δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων……. Οι 3 τουαλέτες δεν επαρκούν………  Δεν υπάρχει στέγαστρο που να προστατεύει τα παιδιά από βροχή και ήλιο……. Η αδιαφορία φτάνει μέχρι το σημείο να μην έχει τοποθετηθεί αλεξικέραυνο σε κοντέινερ το οποίο παραμένει εκεί χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει.

Απο χρόνια συζητιέται η ανέγερση νέου κτιρίου σε χορτολιβαδική έκταση 30 στρεμμάτων που ανήκε στη Δ/ση Γεωργίας και είχε παραχωρηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Εύβοιας με την πρόβλεψη να κατασκευαστούν εκεί το Ειδικό Γυμνάσιο και Ειδικό Λύκειο τα οποία λειτουργούν σε νοικιασμένο κτίριο.

Όμως οι προηγούμενες και οι νυν κυβερνήσεις και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές κωλυσιεργούν, κωφεύουν, ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο. Έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, να μην έχει προχωρήσει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, να είναι ασαφές αν υπάρχει η γεωλογική μελέτη.

Σημειώνουμε πως οι 14 «αίθουσες διδασκαλίας» κοντέινερς δεν επαρκούν, εφόσον αυτή την περίοδο  εξυπηρετούνται 66 παιδιά ενώ υπήρχε δυνατότητα μέχρι 45…… Υπάρχουν 3 τμήματα μαθητών που χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης και διδασκαλίας που στεγάζονται σε 1 αίθουσα….. Ενώ εκκρεμεί αίτημα έγκρισης για 2 νέα τριμελή τμήματα που δε δόθηκε ούτε πέρυσι.

Υπογραμμίζουμε πως χωρίς μόνιμες εγκαταστάσεις δε γίνεται να αξιοποιηθεί ο υπάρχον εξοπλισμός του σχολείου και παραμένει στην αποθήκη…. με συνέπεια για παράδειγμα να μη λειτουργεί φυσιοθεραπευτήριο.

Τονίζουμε ακόμη πως δεν υπάρχει στο Νομό Εύβοιας κανένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και τα έξοδα για θεραπείες (φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες) επιβαρύνουν τους γονείς που αναγκάζονται να στρέφονται σε ιδιώτες.

Υπάρχουν, επίσης, σοβαρές ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ΕΕΠ) και ειδικό βοηθητικό προσωπικό….. Ο αριθμός που δικαιολογείται για τοποθέτηση αναπληρωτών δεν επαρκεί πλέον με 66 παιδιά….. Προσλήφθηκε μόνο 1 ψυχολόγος και 1 κοινωνική λειτουργός!

Με αυτά τα δεδομένα, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ερωτά την Περιφερειακή Αρχή :

  • Τι μέτρα θα πάρει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και οι μελέτες καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση του νέου κτιρίου για το ΕΕΕΕΚ.
  • Τι ενέργειες θα γίνουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, έλλειψης αιθουσών και στέγασης της αυλής.
  • Τι μέτρα θα πάρει για να υπάρξουν στον Νομό Εύβοιας κρατικές δομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  κ. Σπανό Φ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.