ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ : Παρέδωσαν υλική βοήθεια στους πρόσφυγες στη Ριτσώνα

.   24 Δεκεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ : Παρέδωσαν υλική βοήθεια στους πρόσφυγες στη Ριτσώνα

Στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Ριτσώνα, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 24 Δεκέμβρη, σωματεία και φορείς της Εύβοιας, παραδίδοντας στους υπεύθυνους του Κέντρου και στους πρόσφυγες που διαμένουν υλική βοήθεια (ρούχα, τρόφιμα κλπ), η οποία συγκεντρώθηκε από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους από χώρους δουλειάς, αλλά και από φορείς.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου αλλά και οι πρόσφυγες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους γι’ αυτή την πρωτοβουλία, που έγινε στα πλαίσια έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης, από τα σωματεία και τους φορείς.

Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία των σωματείων και των φορέων της Εύβοιας κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο, στο οποίο διαμένουν ήδη περισσότερα από 1.000 άτομα, ενώ έχει γίνει επέκτασή του, προκειμένου να φιλοξενήσει και άλλους πρόσφυγες, συναντήθηκε και συνομίλησε μαζί τους. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για παράδειγμα ένα πρόβλημα είναι ότι πολλούς δεν τους αφήνουν να φύγουν από τη χώρα προκειμένου να ενωθούν με την υπόλοιπη οικογένειά τους, η οποία βρίσκεται σε άλλη χώρα της ΕΕ, απότοκα των συμφωνιών εγκλωβισμού, ανάμεσα σε ΕΕ, Τουρκία, Ελλάδα.

Επίσης αναδείχτηκε ότι υπήρχαν πρόσφυγες και μετανάστες για τους οποίους έχει σταματήσει η χορήγηση κάθε οικονομικής βοήθειας, που και αυτή όταν δινόταν δεν κάλυπτε τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα τώρα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τη διατροφή τους. Εκτιμάται ότι σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται περισσότερα από 250 άτομα, τα οποία διαμένουν στο συγκεκριμένο Κέντρο.

Επιπλέον τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε προσωπικό στο Κέντρο, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το υπάρχον προσωπικό, να μην μπορεί να καλύψει τις πολλαπλάσιες ανάγκες.