ΚΟ ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος Στομίου – Κύμης

.   14 Ιανουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟ ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος Στομίου – Κύμης

Οδικό δίκτυο σύγχρονο και ασφαλές απαιτεί η ΚΟ Κύμης του ΚΚΕ με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού από κατολίσθηση σήμερα το πρωί στο Στόμιο Εύβοιας, στον παραλιακό δρόμο προς Κύμη.

Τονίζει ότι οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο σημείο και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για την προστασία του πολυσύχναστου δρόμου και να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Άλλη μια φορά το κεντρικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας και ιδιαίτερα της περιοχής μας γίνεται επικίνδυνη παγίδα για τους οδηγούς καθώς σήμερα το πρωί σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων στο γνωστό προβληματικό σημείο μεταξύ Στομίου και Πλατάνας. Ευτυχώς, με ελαφρύ τραυματισμό γλύτωσε ένας αστυνομικός που βρισκόταν εντός του υπηρεσιακού τους οχήματος. Όπως είναι κατανοητό θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα!

Μεγάλες, διαχρονικές ευθύνες έχουν οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές καθώς τα προβλήματα του δρόμου Στόμιο – Παραλία Κύμης είναι γνωστά και άλυτα εδώ και χρόνια! Κατολισθήσεις αλλά και υποχωρήσεις του οδοστρώματος είναι συχνό φαινόμενο για τους κατοίκους του Στομίου και της Πλατάνας, όπως και για τους διερχόμενους οδηγούς.

Σε ένα δρόμο με μεγάλη κίνηση όλους τους μήνες του χρόνου επιβάλλεται:

  • Να πραγματοποιηθεί τώρα έλεγχος τόσο των πρανών πάνω από όλο το μήκος του δρόμου όσο και της στατικότητάς του από την πλευρά της θάλασσας. Να σημανθούν όλα τα επικίνδυνα σημεία.
  • Με ευθύνη της Περιφέρειας να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την οριστική προστασία του δρόμου τόσο από τις κατολισθήσεις όσο και από τη θαλάσσια διάβρωση. Να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες.

Ο λαός της Εύβοιας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στους απαράδεκτους δρόμους!

Να μπει τέρμα! Τώρα οδικό δίκτυο σύγχρονο και ασφαλές»!