ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : ΟΧΙ στις νέες «Μόριες» του αίσχους οπουδήποτε φτιαχτούν

.   17 Ιανουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : ΟΧΙ στις νέες «Μόριες» του αίσχους οπουδήποτε φτιαχτούν

Φωτό αρχείου από τη ΜόριαΦωτό αρχείου από τη Μόρια

Την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και πρόσφυγες και την καταδίκη της σε ρατσισμό, ξενοφοβία και τα αντιδραστικά μέτρα κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ εκφράζει η ΤΕ Φθιώτιδας το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις νέες «Μόριες» του αίσχους που στήνονται ανά τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζει και δίνει όρκους πίστης στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε κλειστά κέντρα σαν την Μόρια, καταπατώντας τα δικαιώματά τους στην αναζήτηση καλύτερης ζωής στις χώρες προορισμού τους.

Ο λαός μας, που χρόνια τώρα ζει το δράμα των προσφύγων, μπορεί να καταλάβει πως όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που ξεριζώνονται, οικογένειες με μικρά παιδιά που θα αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις βόμβες, τις καταστροφές. Μάλιστα όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί και μπλέκεται και η χώρα μας ολοένα και περισσότερο στο κουβάρι αυτών των ανταγωνισμών, το πρόβλημα των προσφυγικών ροών αντικειμενικά θα γιγαντώνεται.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, κάθε παιδιού που χωρίς να το θέλει, αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, τον όλεθρο και τη φτώχεια που σπέρνει στις χώρες τους ο καπιταλισμός.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Να ακυρωθούν τώρα τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα.
  • Να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους απευθείας χωρίς να περνάνε αναγκαστικά από την Ελλάδα πράγμα το οποίο απαιτεί ακύρωση των συμφωνιών του Δουβλίνου. Δυνατότητα να πάνε στις χώρες προορισμού τους και να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για όσους πρόσφυγες είναι ήδη στη χώρα μας.
  • Να κλείσουν τώρα οι “Μόριες”, τα κέντρα κράτησης -hot spots- και να μην υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για νέα κέντρα χιλιάδων εγκλωβισμένων στα νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα όπως η Μαυρομαντήλα.
  • Όσο παραμένουν στη χώρα μας, να διασφαλιστούν ανθρώπινες – αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Άμεσα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούνται.
  • Να χρηματοδοτούνται από τον ΟΗΕ και την ΕΕ και να μην εμπλέκονται καθόλου ΜΚΟ ή άλλες οργανώσεις.
  • Να παλέψει ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απομονώνοντας κάθε φωνή, με ρατσιστικές ή φασίζουσες αποχρώσεις.

Σε σχέση με όσα ακούγονται για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή Μαυτομάντηλα, που είναι απλά ένα χωράφι, σε χώρο δίπλα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ χωρίς καμιά υποδομή, που δεν εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Αντιπροτείνουμε με την ευθύνη του υπουργείου, της Περιφέρειας και των δήμων να βρεθεί κατάλληλος χώρος και να προετοιμαστεί με οργανωμένο τρόπο.

Ο λαός της περιοχής δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραπλανηθεί με συσκέψεις επί συσκέψεων και φανταχτερά λόγια, που δεν λένε τίποτε και δεν καταλήγουν πουθενά.

  • Παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που δημιουργούν κατατρεγμένους και πρόσφυγες. Λέει ΟΧΙ στην πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να φύγουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.
  • Βρίσκεται στο πλευρό της προσφυγιάς και αγωνίζεται μαζί της για όσα χρειάζεται και δικαιούται».