ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εφαρμογή του ν. 4250/14 για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» στο Δημόσιο και την πρόσκληση από πλευράς του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά γι άλλη μια φορά τα εξής:

Απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης” κι απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4250/14.

Για εμάς το όχι στο νόμο αυτό σημαίνει όχι  στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει όχι στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για νόμο  που βασικό στόχο έχει το χτύπημα τους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και τελικά, τη χειροτέρευση των όρων αμοιβής, με τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου συνδεδεμένου άμεσα με την αξιολόγηση.

Οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, καθώς απ` τη μια μεριά θα μεγαλώσει τη στρατιά των ανέργων και ταυτόχρονα αποδεκατίζοντας από προσωπικό τους δημόσιους οργανισμούς, θα επιδεινώσει  τις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες.

 

Καταγγέλλουμε την υποκρισία ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, που ενώ συμφωνούν με τον νόμο για την αξιολόγηση όπως συμφωνούν και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τις ιδιωτικοποιήσεις και την γενικότερη λειτουργία των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζήτησαν και πήραν αναβολή της εφαρμογής του, μπροστά στις τοπικές εκλογές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση όλων των δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων που τώρα τους χτυπάνε φιλικά στην πλάτη, ενώ οι ίδιοι και τα κόμματά τους στην πράξη υπερασπίζονται την Ε.Ε. της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετά τις εκλογές θα εφαρμόσουν πάλι όλα αυτά με τα οποία σήμερα καμώνονται ότι διαφωνούν.

Να καταδικάσουν όχι μόνο με την ψήφο τους αλλά και με τη συσπείρωσή τους στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οργανώνοντας την αντίστασή τους και απαντώντας με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση στην επίθεση που δέχονται.

Στις ερχόμενες εκλογές, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και τους Δήμους, γιατί παλεύουν και προτείνουν λύσεις με κριτήριο το συμφέρον των εργαζομένων κι όχι τη σωτηρία των μονοπωλίων.

Μάης 2014

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νώντας Κοτσικώνας, Λουκάς Ζάκκας, Γιώργος Σκόπας, Φίλιππος Σαγάνας.