ΚΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ του ΚΚΕ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ»

.   4 Φεβρουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ του ΚΚΕ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο Τίποτα δεν πάει χαμένο. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία εκ μέρους της  Κ.Ο. Αταλάντης ο Θωμάς Καρατράντος όπου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την τρομοκρατία της εργοδοσίας και την εργασιακή ζούγκλα .Το σύνολο του λαού της περιοχής βιώνει την φοροληστεία, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας όπως διαπιστώνουμε καθημερινά στο δήμο, αλλά και σε όλη την Φθιώτιδα μέσα από την δράση μας.

Ανέφερε πως δίνουμε τη μάχη προετοιμάζοντας την απεργία για την κοινωνική ασφάλιση, παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια στο σχέδιο μετεγκατάστασης του πυροσβεστικού κλιμακίου Αταλάντης στις εγκαταστάσεις της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ. Στεκόμαστε απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α., και παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό ενάντια στα σχέδια που απλώνονται την περιοχή μας και αλλού, από τους φονιάδες των λαών του ΝΑΤΟ και του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Έπειτα προλόγισε την μουσικό-θεατρική παράσταση όπου μέσα από το σενάριο και τη σκηνοθετική ματιά του Ηλία Σχοινή, ζωντάνεψε την πορεία της ζωής δυο αγωνιστών, δύο ανώνυμων συντρόφων. Το έργο μας ταξίδεψε στις γειτονιές του κόσμου που δεν λύγισε, που κράτησε αναμμένη τη φλόγα του αγώνα, μέσα από την ερμηνεία την αφήγηση, την απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών. Μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία πέρασε σχεδόν μπροστά στα μάτια του θεατή η εκατοντάχρονη ηρωική μαχητική και πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ. Εγχείρημα δύσκολο αφού προϋποθέτει καλή γνώση της ιστορίας μιας και το σύστημα με επικεφαλής τα επιτελεία της Ε.Ε ρίχνουν εκ. ευρώ στο ξαναγράψιμο της ιστορίας ψηφίζοντας αντικομουνιστικά κείμενα και διακηρύξεις.

Στο τέλος τα μέλη της Κ.Ο Αταλάντης αφού παρουσίασαν τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους ευχαρίστησαν για την ανιδιοτελή τους συμμετοχή, τους χάρισαν συμβολικά δώρα από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής. Στον συγγραφέα της παράστασης Ηλία Σχοινή δόθηκε το τετράτομο δοκίμιο της ιστορίας του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ του ΚΚΕ